Štiri Slovenke med 13, a prvič brez stopničk

V Titisee-Neustadtu Ema Klinec peta, Nika Križnar šesta, Jerneja Brecl deseta in Urša Bogataj 13. Zmaga Kramerjeve. Sledita tekmi v avstrijskem Hinzenbachu.
Fotografija: Ema Klinec je bila najvišje med Slovenkami. FOTO: Jure Makovec
Odpri galerijo
Ema Klinec je bila najvišje med Slovenkami. FOTO: Jure Makovec

Avstrijska smučarska skakalka Marita Kramer (265,7 točke) je zmagovalka četrte posamične tekme za svetovni pokal. V nemškem Titisee-Neustadtu je bila boljša od druge Japonke Sare Takanaši (263,5) in tretje Norvežanke Silje Opseth (253,2). Od Slovenk, ki so prvič letos ostale brez stopničk, je bila najboljša Ema Klinec (252,0) na petem mestu.

Varovanke Zorana Zupančiča so na dosedanjih petih tekmah v svetovnem pokalu vselej stale na stopničkah. V Ramsauu je bila za uvod v sezono druga Nika Križnar, na Ljubnem ob Savinji pa je slovenska četverica zmagala na ekipni tekmi, Ema Klinec pa je bila druga na posamični.
 

Pridobila štiri mesta


Klinčeva, ki je tokrat drugo posamično preizkušnjo na skakalnici Hochfirst končala na petem mestu, je bila v soboto tretja. Tokrat je bila po prvi seriji deveta, v drugo pa je pridobila štiri mesta po 132,5 metra dolgem skoku in se 11. stopničkam v karieri približala na vsega 2,2 točke.

Križnarjeva je po prvi seriji za odrom za zmagovalke na sedmem mestu zaostajala le za 3,6 točke, a je bila nato v drugi malenkost prekratka, da bi se še petič v karieri uvrstila med prve tri v svetovnem pokalu. Končala je na šestem mestu.

Ema Klinec je našla zelo dobro formo. FOTO: Blaž Samec
Ema Klinec je našla zelo dobro formo. FOTO: Blaž Samec


Dobro se je znova v Titisee-Neustadtu odrezala Jerneja Brecl (238,5). Devetnajstletnica je bila po sobotnem 13. mestu tokrat deseta, s čimer je izenačila najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Deseta je bila že v Oberstdorfu marca 2018. Do točk je od Slovenk prišla še Urša Bogataj (234,9), ki je v finalu izgubila dve mesti in bila na koncu 13.

Od Slovenk je bila v prvi seriji za malenkost prekratka Špela Rogelj, ki je bila 31., skozi današnje kvalifikacije pa se ni prebila Katra Komar.
 

Kramerjeva povečala prednost 


Letos najboljša skakalka Kramerjeva je z dvojčkom v Titisee-Neustadtu prišla še do tretje zmage na štirih posamičnih tekmah to zimo, s čimer je še povišala prednost v skupnem seštevku. V njem ima 360 točk, Takanashijeva na drugem pa 226. Tretja je najboljša Slovenka Nika Križnar s 191 točkami, Klinčeva pa je z Opsethovo izenačena na četrtem s 185.

Naslednje tekme za svetovni pokal bodo v avstrijskem Hinzenbachu prihodnji konec tedna. Na sporedu bosta dve posamični tekmi.

Preberite še:

Komentarji: