Wellinger zmagovalec Hinzenbacha, Lanišek tik za najboljšimi

Slovenski smučarski skakalci so imeli v finalu tekme za poletno veliko nagrado le dva predstavnika.
Fotografija: Anže Lanišek je v drugi seriji napredoval za dve mesti. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek je v drugi seriji napredoval za dve mesti. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Nemec Andreas Wellinger je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v avstrijskem Hinzenbachu. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na šestem mestu.

Slovenski skakalci so imeli danes v finalu le dva predstavnika, Laniška, ki je napadal z osmega mesta po prvi seriji, in Timija Zajca. Ta je imel po polovici tekme 27. izhodišče, s 85,5 metra dolgim skokom v finalu pa je izgubil še eno mesto in tekmo končal na 28. mestu.

Lanišek je nalogo opravil bolje, v drugi seriji je skočil 95,5 metra in napredoval za dve mesti. Le za desetinko točke je zaostal za petim Avstrijcem Stefanom Kraftom. Na vrhu je Wellinger slavil zmago z 262,9 točke, pet točk manj je zbral njegov rojak Stephan Leyhe, ki je le za dve desetinki točke ugnal Avstrijca Daniela Tschofeniga.

Peter Prevc je bil s 33. mestom prekratek za drugo serijo, prav tako mladi Mark Hafnar s 44. in Žiga Jelar s 47. dosežkom prve serije.

Hinzenbach je predzadnja postaja poletne velike nagrade. V Avstriji pa sta prvič v novi sezoni po evropskih igrah v Zakopanah tekmovala tudi Lanišek in Zajc. Sezono poletne VN so sicer najboljši slovenski skakalci skoraj v celoti izpustili, na prejšnjih tekmah so večinoma nastopali mlajši predstavniki.

V Hinzenbachu bo še ena tekma v nedeljo ob 14.45, sezona pa se bo končala naslednji konec tedna v nemškem Klingenthalu.

Preberite še:

Komentarji: