Delova osebnost leta je Marjan Pipenbaher

Že 33. leto zapored smo podelili Delov prestižni naslov.
Fotografija: Finalisti za osebnost leta.
Odpri galerijo
Finalisti za osebnost leta.

V ljubljanski galeriji Cukrarna smo razglasili že 33. Delovo osebnost leta. Uredništvo je v začetku decembra izbralo deset nominirancev za Delov prestižni naslov, potem pa glasovanje prepustilo bralcem.

Prestižni naslov Delova osebnost leta je tokrat pripadel Marjanu Pipenbaherju, enemu najbolj priznanih evropskih graditeljev in projektantov mostov: od mostov za pešce do orjakov, med njimi tudi največjega slovenskega viadukta Črni Kal in hrvaškega Pelješkega mosta, po katerem so prvi avtomobili zapeljali julija lani. Seveda tudi slovenski.

V deseterici nominirancev so sicer bili še: Vodji dnevne in nočne izmene na gorečem Krasu Simon Vendramin in Stanko Močnik, Inštitut 8. marec, ki je lani aktiviral mlade v zvezi z družbenimi problemi, Ivo Boscarol, ki je prodal podjetje in milijone poklonil svoji občini, Maruša Bradač, astrofizičarka, ki sodeluje pri največjem vesoljskem teleskopu Webb, Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije in gorski reševalec, ki ozavešča facebook planince, Živa Ploj Peršuh in Tomo Peršuh, ki sta iz Ukrajine v Slovenijo evakuirala mlade glasbenike, Urša Bogataj, prva Slovenka z naslovom olimpijske prvakinje v smučarskih skokih, Robert Golob, politik, ki je zaznamoval Slovenijo v lanskem letu, in Nataša Pirc Musar, prva predsednica Slovenije.

Delova osebnost leta 2021 je lani postal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Komentarji: