»To je slovenska zastava in to so slovenski ljudje« (VIDEO)

Biti Evropejec zunaj Slovenije je tako za patra Maksimiljana kot za študentko Petro nekaj naravnega. »Evropa je zame kot neka druga domovina,« pravi Petra, Maksimiljan pa dodaja, da v tujino z veseljem vzame slovensko zastavo.
Fotografija: Za mnenje o evropskih volitvah smo povprašali študentko Petro in patra Maksimiljana. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Za mnenje o evropskih volitvah smo povprašali študentko Petro in patra Maksimiljana. FOTO: Delo

»Ker se mi zdi, da je treba skupaj oblikovati prihodnost,« na vprašanje, ali se bo udeležil evropskih volitev, odgovarja pater Maksimiljan File. »To ni samoumevna stvar,« pa je opozorila študentka Petra Šbüll.

Pater in študentka – dva popolnoma različna življenjska sloga, a precej podoben pogled na pomembnost evropskih volitev. »Evropa je zame družina narodov, ki smo povezani, ki sledimo istim vrednotam, istim idealom, ki si prizadevamo za skupno dobro, za uresničevanje tega skupnega dobrega,« opiše pater Maksimiljan. In s tem, ko gremo na volitve, po njegovem mnenju delamo Evropo boljšo, ne slabšo. Študentka Petra medtem opozarja, da volivci prepogosto podcenjujemo svoj vpliv in da možnost soodločanja ni samoumevna.

Ko razmišljata o Evropi, razmišljata tudi o potovanjih in o tem, kako je ravno zaradi Evrope vse skupaj olajšano. Pater Maksimiljan doda še, da na potovanjih opaža, da nas svetovni narodi ne mešajo več s Slovaško, ampak nas poznajo. »To je slovenska zastava in to so slovenski ljudje.«

Več o tem, kaj sta povedala, v spodnjih videoprispevkih!

evropski parlament
evropski parlament
Objavo je podprl evropski parlament, ki pa ni bil vključen v pripravo vsebine in ne odgovarja za predstavljene informacije in stališča.

 

Preberite še:

Komentarji: