Pravila medijske hiše Delo za spremljanje kampanje

V uredništvu skladno z zakonom in svojo uredniško politiko zagotavljamo korektno predstavitev volilne tematike, programov in kandidatov.
Fotografija: FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Stoyan Nenov/Reuters

Medijska hiša Delo v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila spremljanja volilne kampanje ob volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo 26. maja letos.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 26. aprila in končala 24. maja opolnoči, bodo naši novinarji v časopisu Delo in na spletni strani delo.si spremljali vsa pomembna in odločujoča dogajanja v zvezi z volitvami.

Glede načina, obsega in vsebine novinarskih prispevkov bo uredništvo odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko Dela, zakonom in profesionalnimi standardi, pri čemer bomo zagotovili objektivno in korektno predstavitev osrednjih volilnih tem, programov in kandidatov.

Delo bo v skladu z uredniško politiko objavilo dve strokovno izvedeni raziskavi javnega mnenja, pri čemer bo navedla izvajalca, metodologijo in naročnika raziskave.

Delo se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibala objavi vsebin, ki brez dvoma pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Komentarji: