Anatol objavil prevzemno ponudbao za Cinkarno Celje

Družba s sedežem v Luksemburgu namerava za delnico ponuditi 246,52 evra.
Fotografija: Upravno poslopje Cinkarne Celje. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Upravno poslopje Cinkarne Celje. FOTO: Brane Piano

Ljubljana - Družba Anatol iz skupine Martens Management Group je ob finančni podpori investicijske družbe KKR danes objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic Cinkarne Celje, izhaja iz javno objavljenega oglasa v Delu. Za delnico namerava ponuditi 246,52 evra. Na borzi je bila v petek vredna 239 evrov.

Martens Management Group ponuja 220 evrov za delnico. »Skupaj s ponujenih 26,52 evra dividende na delnico gre za 246,52 evra skupne vrednosti ponudbe delničarjem Cinkarne za delnico. To predstavlja premijo v višini 26,1 odstotka glede na povprečno ceno delnice v 12 mesecih,« so sporočili iz skupine.

»Ponudba je edinstvena priložnost za obstoječe družbenike Cinkarne, da uresničijo svojo naložbo pri privlačni vrednosti, ki je boljša kot v preteklih neuspešnih prevzemnih postopkih, kot tudi edinstvena priložnost za podjetje, da sklene partnerstvo z novim in dolgoročnim delničarjem, ki se je zavezal podjetju omogočiti nadaljnjo rast,« so dodali.O prevzemni nameri je ponudnik obvestil agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence, poslovodstvo Cinkarne in predstavnike delavcev. Prevzemnik bo ponudbo za nakup objavil najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh od danes, je navedla družba Anatol.

Generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina je povedal, da so jih prevzemniki obiskali prav danes, na uvodnem sestanku pa so se pogovarjali o prevzemni ponudbi. Benčina ni želel komentirati, ali gre morda za sovražni prevzem, ponovno pa je zatrdil, da v družbi ne poteka skrbni pregled. Ponujene prevzemne cene medtem ni komentiral, ker, kot je dejal, je ne pozna.

Sklad Ring, ki je povezan z Martens Management Group, je lastnik podjetja Niko Železniki, pred nekaj leti pa je kupil, saniral in prodal domžalsko družbo Helios. Sklad KKR ima v lasti Telemach, namerava pa prevzeti družbo Proplus. Namero za prevzem Cinkarne je objavila družba Anatol, ki je del skupine Martens Management Group, ob finančni podpori investicijske družbe KKR.

»Martens Management Group ima ob podpori KKR vizijo nadaljnjega razvoja Cinkarne v tej industriji kot samostojnega in vodilnega podjetja v Sloveniji kot tudi v širši regiji. Ta vizija v celoti združuje pomembnost podjetja v lokalnem družbeno-gospodarskem okolju ter vprašanja varovanja in sanacije okolja. Družba namerava podpreti obstoječo vodstveno ekipo Cinkarne,« je dejal predsednik nadzornega sveta in kontrolni delničar v Martens Management Group Ralph Martens.

Komentarji: