Banka Slovenije, Računsko sodišče in AVK kadrovsko osveženi

Državni zbor in vlada opravila več imenovanj in razrešitev.
Fotografija: Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Foto: Uroš Hočevar

Državni zbor je s 54 glasovi za in 25 proti imenoval politika Socialnih demokratov (SD) Milana M. Cvikla za viceguvernerja Banke Slovenije. Nekdanji slovenski član evropskega računskega sodišča, v zadnjem času pa predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo, se tako pridružuje svetu Banke Slovenije, ki ga vodi guverner Boštjan Vasle. Državni zbor je sicer na njeno prošnjo razrešil viceguvernerko Ireno Vodopivec Jean.

Foto: Uroš Hočevar
Foto: Uroš Hočevar

Prva predsednica računskega sodišča

Državni zbor je s 60 glasovi za in 19 proti na tajnem glasovanju imenoval Jano Ahčin za predsednico računskega sodišča. Nekdanja direktorica Finančne uprave RS (Furs) bo tako na položaju nasledila Tomaža Vesela in postala prva ženska na čelu vrhovne revizijske ustanove v državi.

Foto: Tomi Lombar/Delo
Foto: Tomi Lombar/Delo

Matvoz ostaja na čelu AVK

Vlada je s položaja vršilca dolžnosti (v.d.) direktorja Javne agencije RS za varstvo konkurence (AVK) razrešila Zlatka Rateja, ki bi moral položaj prevzeti danes. Za v. d. direktorja agencije je z današnjim dnem imenovala dosedanjega direktorja Andreja Matvoza, so po seji vlade sporočili iz gospodarskega ministrstva. Ratej je 15. junija podal odstopno izjavo.

Foto: Uroš Hočevar
Foto: Uroš Hočevar

Preberite še:

Komentarji: