Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Big Bang s prevzemom vstopil na srbski trg

Slovenski trgovec Big Bang po prevzemu srbske družbe načrtuje rast prihodkov.
Big Bang je po prevzemu v Srbiji prisoten v štirih državah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Big Bang je po prevzemu v Srbiji prisoten v štirih državah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
14. 12. 2023 | 12:13
14. 12. 2023 | 12:20
3:13

Big Bang je po pridobitvi regulatornih dovoljenj in izpolnitvi vseh odložnih pogojev zaključil prevzem srbskega spletnega trgovca BC Group in postal stoodstotni lastnik podjetja. S tem je skupina Big Bang tudi uradno vstopila na srbski trg in je danes 16 milijonom kupcem iz štirih držav dostopna prek štirih spletnih trgovin ter 25 poslovalnic, so sporočili iz slovenske trgovske družbe.

image_alt
Big Bang prevzema na Hrvaškem

Srbski BC Group se podobno kot Big Bang ukvarja s prodajo računalniške opreme, hišnih aparatov in druge elektronike. Koliko so odšteli za prevzeto družbo, v Big Bangu ne razkrivajo.

Načrti za rast

»Zaključek prevzema BC Group in vstop na srbski trg predstavljata nov, pomemben mejnik pri razvoju in regijski širitvi skupine Big Bang, ki danes kupcem ponuja še veliko več kot samo tehnološke izdelke. Naši cilji za prihodnje obdobje so zagotovo zelo ambiciozni. Toda prepričan sem, da so tudi dosegljivi. Do leta 2027 si želimo namreč osvojiti 25-odstotni tržni delež spletne prodaje v Srbiji, ki je za širitev poslovanja Skupine Big Bang strateškega pomena,« je ob sklenitvi prevzema dejal glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

Dodal je, da si želijo s povečanjem nabora artiklov in širitvijo prodajnega asortimaja tudi na šport, fitnes opremo, orodje, igrače, pohištvo ter dodatke za dom, širitvijo mreže prevzemnih točk ter povečanjem skladiščnih kapacitet prihodke v Srbiji že prihodnje leto povečati na okoli 55 milijonov evrov, do leta 2027 pa na kar okoli 90 milijonov evrov.

Širitev mreže

Dosedanji večinski lastnik BC Group Oleg Kulidžan tudi po zaključeni transakciji ostaja direktor podjetja. Napovedal je, da bodo širili mreže prevzemnih točk že v prihodnjem letu: »Glede na zadnje trende in napovedi bo v Srbiji že čez štiri leta kar 4,4 milijona posameznikov, ki bodo nakupe opravljali prek spleta. Zato smo že začeli dodatno zaposlovati, do leta 2027 pa bomo imeli predvidoma dvakrat več zaposlenih, kot smo jih imeli lani.«

V Big Bangu ocenjujejo, da bo celotna skupina letos, brez upoštevanja BC Group, ustvarila okoli 300 milijonov evrov prihodkov. Dodajajo, da bodo podjetja v Skupini Big Bang v letu 2024 predvidoma ustvarila med 370 in 380 milijoni evrov prihodkov in imela okoli 700 zaposlenih. Poleg Slovenije in Srbije so prisotni še na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine