Borut Simonič zdaj prvi mož Bernardina

Hoteli Bernardin so po pogodbi o finančnem in poslovnem prestrukturiranju z bankami dosegli 1. aprila reprogram kreditov.
Fotografija: Predor Golovec,Ljubljana Slovenija 12.04.2019
[Predor Golovec]
Odpri galerijo
Predor Golovec,Ljubljana Slovenija 12.04.2019 [Predor Golovec]

Portorož - Včeraj je vodenje Hotelov Bernardin kot predsednik uprave prevzel  magister ekonomije Borut Simonič. Od leta 2011 je član uprave Save Turizem, kar ostaja še naprej, zaradi učinkovite izvedbe združitve obeh turističnih družb. To so  sporočili po včerajšnji seji nadzornega sveta. Uprava bo poslej tričlanska, saj bosta oba dosedanja člana Rajko Rešek in Dušan Mandič še naprej v njej.

Hoteli Bernardin so po pogodbi o finančnem in poslovnem prestrukturiranju z bankami dosegli 1. aprila refinanciranje obveznosti z desetletnim dogoročnim kreditom. S tem so zaključili finančno sanacijo in postavili temelje za stabilnejše poslovanje in razvoj. Zato nameravajo že po letošnji turistični sezoni začeti s prenovo hotela Histrion in bazenskega kompleksa Morskega parka Laguna Bernardin.

Hoteli Bernardin so navkljub 4 mesečnem zaprtju Grand hotela Bernardin lani ustvarili 548.000 prenočitev ali dva odstotka več kot v letu 2017. Njegovi poslovni prihodki  v minulem so znašali 31,5 milijona evrov in dosegali višje cene za prenočitev. Čisti dobiček je znašal 1,59 milijona, ki ga bodo uporabili za znižanje izgube iz preteklih letih (21, 3 milijona evrov). EBITDA pa je znašal 4,55 milijona evrov. Novembra so prodali svoj resort San Simon v Izoli (ki ga družba še naprej upravlja) in znižali zadolženost. Na majski skupščini bodo predvidoma glasovali o odstopu Andreja Lazarja (DUTB) in imenovanju Renate Balažic v nadzorni svet družbe.
 

Menjave v UO Save


Menjave se, kot kaže, napovedujejo tudi v vodstvu Save. Družba je namreč na zahtevo Slovenskega državnega holdinga ta teden dopolnila dnevni sicer redne skupščine. Ta naj bi se tako 7. maja seznanila z odstopom dosedanje članice Tine Pelcar Burgar in imenovanjem Vanesse Grmek za njeno naslednico. »Ker je imela Tina Pelcar Burgar kot članica upravnega odbora pomembno vlogo pri delu upravnega odbora družbe, kar bi posledično lahko sprožilo določene odločitve ostalih članov upravnega odbora in ostalih delničarjev v zvezi s sestavo upravnega odbora, se z ustrezno oblikovano predlagano točko dnevnega reda omogoča upoštevanje morebitnih takih sprememb v zvezi s sestavo upravnega odbora,« je SDH zapisal v pojasnilu. Grmekova prihaja iz SDH, neuradno pa je mogoče slišati, da jo podpira tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

 

Komentarji: