Boxmark zapira svoj obrat v Murski Soboti

Posledice ohlajanja avtomobilske industrije čutijo tudi v podjetju Boxmark Leather iz Kidričevega. Zaradi zmanjšanja potrebe po delavcih zapirajo obrat v Murski Soboti.
Fotografija: V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem. FOTO: Marko Feist 

Murska Sobota – Po stečaju Aruma julija letos je brez dela ostalo 243 delavcev, konec leta pa Prekmurje čaka nov šok. Boxmark Leather iz Kidričevega, ki izdeluje sedežne prevleke za prestižne avtomobile, z novim letom zapira obrat v Murski Soboti, brez dela bo ostalo 184 delavcev.

Obrat v Murski Soboti so pred petimi leti odprli v prostorih propadle Mure zaradi povečanega obsega dela. »V tem petletnem obdobju smo spremenili marsikatero tehnologijo. Potrebe strank se nenehno spreminjajo in izboljšujejo. Tako lahko zatrdimo, da smo v podjetju sledili zahtevam trga, intenzivno spremenili tehnološke procese ter investirali v nove sodobne tehnologije. Novi tehnološki procesi niso več tako delovno intenzivni, zato so se tudi zmanjšale potrebe po delavcih,« pojasnjuje Marjan Trobiš, izvršni direktor družbe Boxmark Leather.

Marjan Trobiš FOTO: Tomi Lombar/Delo
Marjan Trobiš FOTO: Tomi Lombar/Delo


Zaradi ohlajanja svetovnega avtomobilskega trga so se osredotočili na programe z večjo dodano vrednostjo, kar se po Trobiševih besedah kaže za pravilno odločitev. V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem.
 

Komentarji: