Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Država prevzema Terme Olimia

Slovenski državni holding (SDH) je od Nove KBM kupil 20,87-odstotni delež. Objavili bodo ponudbo za prevzem preostalih delnic.
Poleg Nove KBM sta največji lastnici Term Olimia državna Kapitalska družba (Kad) s 24,8-odstotnim deležem in Slovenske železnice, ki imajo 23,9 odstotka. FOTO: Arhiv Term Olimia
Poleg Nove KBM sta največji lastnici Term Olimia državna Kapitalska družba (Kad) s 24,8-odstotnim deležem in Slovenske železnice, ki imajo 23,9 odstotka. FOTO: Arhiv Term Olimia
N. G.
19. 7. 2019 | 14:34
19. 7. 2019 | 14:55
2:00
Slovenski državni holding (SDH) je od Nove KBM kupil 20,87-odstotni delež Term Olimia.

SDH je v juliju v imenu in za račun Republike Slovenije sklenil pogodbo o nakupu 147.309 delnic izdajateljice Terme Olimia. Po izpolnitvi odložnega pogoja bo Republika Slovenija pridobila 20,871-odstotni lastniški delež navedene družbe, so sporočili iz SDH.

S tem bodo država in z njo povezane družbe presegle dodatni prevzemni prag, zato namerava SDH javno objaviti ponudbo za prevzem preostalih delnic.

Največja lastnica Term Olimia je državna Kapitalska družba (Kad) s 24,8-odstotnim deležem, Slovenske železnice imajo 23,9 odstotka, družba Bioto 5,9 odstotka ter DUTB in SDH vsaka po dobre štiri odstotke.

V SDH bodo prevzemno ceno za delnico navedli v prevzemni ponudbi. Zaključek transakcije je predviden letos.

Država s tem uresničuje strategijo turizma, po kateri namerava država konsolidirati lastništvo in upravljanje turističnih podjetij z državnim lastništvom.

Nadzorni svet SDH je sicer ta teden podal soglasje k dopolnitvi letnega načrta upravljanja za leto 2019 za področje turizma – Načrt konsolidacije in prestrukturiranja turističnih družb v državni lasti in k sklenitvi mandatne pogodbe o opravljanju pravnih storitev v zvezi s konkurenčnim pravom. Letni načrt mora kot skupščina SDH potrditi še vlada.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine