Finančni minister vpisal ljudske obveznice

Večina strank odpira nov trgovalni račun in na novo vstopajo na slovenski kapitalski trg.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi/Delo

Vpis obveznic za državljane poteka dobro, naknadno so distributerji tudi povečali število vpisnih mest, je danes povedal minister za finance Klemen Boštjančič, ki je obveznice vpisal tudi sam. Veseli ga, da je bil zelo velik delež vpisov obveznic opravljen prek novih trgovalnih računov, kar po njegovih besedah potrjuje pozitiven vpliv ukrepa na razvoj kapitalskega trga.

Nekateri distributerji pa pravijo, da opažajo veliko povpraševanja. Večina strank odpira nov trgovalni račun in torej na novo vstopajo na slovenski kapitalski trg.

Vpis ljudskih obveznic bo potekal še do 16. februarja. »Vpis je nekoliko večji od pričakovanj. Lahko pričakujemo prevpis, kar je dobra novica,« pravi predsednik uprave Ilirike Igor Štemberger, ki torej pričakuje, da bodo stranke vpisale več kot 250 milijonov evrov, kolikor naj bi znašala izdaja državne obveznice z obrestno mero 3,4 odstotka. V Novi KBM ugotavljajo, da je zanimanje vlagateljev za obveznice precejšnje, vpis pa poteka skladno s pričakovanji: »Tačas je še prezgodaj sklepati o prevpisu.«

Preberite še:

Komentarji: