Istrabenz gre v likvidacijo

Koprska družba bo po skupščinskem predlogu prodala oziroma prenesla preostanek svojega  premoženja na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) in šla v likvidacijo.
Fotografija: Istrabenz bo dokončno nehal obstajati.  Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Istrabenz bo dokončno nehal obstajati.  Foto Jože Suhadolnik

Uprava in nadzorni svet Istrabenza predlagata skupščini, ki bo 26. novembra, da se za družbo začne likvidacijski postopek. Za likvidacijskega upravitelja je predlagan Palmar, ki ga vodi Miha Mušič. Upniki lahko svoje terjatve prijavijo v roku 30 dni.

Po sklenitvi izvensodne poravnave med DUTB in Istrabenzom, bo Istrabenz prodal oziroma prenesel svoje premoženje  na DUTB, ta pa bo odpisal svoje obveznosti do koprske družbe. Glede na to, da  po prodaji in prenosu premoženja ni več razloga, da bi Istrabenz obstajal, gre v likvidacijo.

Premoženje Istrabenza je ovrednoteno na dobrih devet milijonov evrov, vključuje pa delež v družbi Adriafin, delnice KB 1909, objekt na koprski Ferrarski ulici, nekaj parcel, umetniške zbirke,  terjatve do Istrabenz Turizma in Mestne občine Koper.

DUTB bo odpisal nekaj več kot 73 milijonom evrov terjatev do Istrabenza, ki so sicer zapadle in zaradi česar je družba postala insolventna.

DUTB je letos spomladi od drugih upnikov odkupil tudi vse terjatve do Istrabenz Turizma, ki je lastnica več portoroških hotelov,  in zasegel delnice te  družbe.

Komentarji: