Kostić objavil prevzemno namero za odkup Gorenjske banke

Prevzemna ponudba AIK banke sledi v prihodnjih tridesetih dneh.
Fotografija: AIK banka je od Banke Slovenije konec oktobra dobila zeleno luč za povečanje lastniškega deleža nad 50 odstotkov. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
AIK banka je od Banke Slovenije konec oktobra dobila zeleno luč za povečanje lastniškega deleža nad 50 odstotkov. Foto Jože Suhadolnik

AIK banka je v časopisu Delo objavila prevzemno namero za odkup delnic Gorenjske banke.

Srbska banka Miodraga Kostića je o prevzemni nameri obvestila agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence ter upravo in delavce Gorenjske banke. AIK banka bo najkasneje v 30. dneh in ne prej kot v desetih dneh objavila prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Gorenjske banke.

V torek je potekla prepoved za prevzem Gorenjske banke, ki je AIK banko doletela po tem, ko po objavi prevzemne namere zanjo konec leta 2017 ni objavila tudi prevzemne ponudbe.

AIK banka je od Banke Slovenije konec oktobra dobila zeleno luč za povečanje lastniškega deleža nad 50 odstotkov. Že od lanske pomladi je imel Kostić v kranjski družbi skoraj tretjinski delež, do zdaj pa ga je sodeč po delniški knjigi še malenkost povečal in se ustavil tik pod prevzemnim pragom – 33,33 odstotka.

Kostić sicer že obvladuje nadzorni svet Gorenjske banke, ki – kot smo poročali – že kadruje v vrhu banke.
 

Komentarji: