Mercator prodal 10 trgovskih centrov Supernovi

Monetizacija nepremičnin Mercatorja dobila pospešek
Fotografija:  FOTO: B. F.
Odpri galerijo
 FOTO: B. F.

Ljubljana - "Mercator in Supernova sta danes podpisala pogodbo o prodaji desetih trgovskih centrov v Sloveniji. Prodajna pogodba, katere vrednost je 116,6 mio EUR, predvideva tudi, da bo Mercator dolgoročno najel dele centrov, v katerih izvaja svojo osnovno dejavnost. Podpisana pogodba je dokaz, da Mercator uspešno nadaljuje projekt monetizacije, ki je namenjen predvsem razdolževanju, in s tem omogoča dolgoročni razvoj Skupine. S prodajo desetih centrov v Sloveniji je zaključena druga faza projekta monetizacija, s katerim bo Mercator nadaljeval tudi v prihodnje," so sporočili iz Mercatorja. Projekt se je začel v 2017.

Kako teče prestrukturiranje Mercatorja, preberite v članku: Muke najboljšega soseda


Mercator bo nepremičnine vzel v najem


"S pogodbo bo Supernova prevzela trgovske centre Ajdovščina, Celje, Jesenice (na fotografiji), Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Šiška, Postojna, Novo mesto in Slovenj Gradec. S pogodbo si je Mercator zagotovil najemno pogodbo za dobo 15 let z možnostjo podaljšanja najemne pogodbe za nadaljnjih 15 let pod enakimi pogoji. V pogajanjih je Mercator zasledoval dva ključna kriterija – višino prodajne cene in višino najemnine. Novi lastnik trgovskih centrov se je s pogodbo tudi zavezal, da bo vlagal v obnovo centrov," so še sprolili iz Mercatorja.


Prva monetizacija v Beogradu


Mercator je konec 2017 s podjetjem Retail Center iz Beograda podpisal pogodbo o prodaji Mercator centra Beograd in pogodbo o dolgoročnem najemu dela trgovskega centra. Kupoprodajna cena znaša 46 milijonov evrov brez DDV. Več v članku: Mercator prodal trgovski center v Beogradu za 46 milijonov evrov
 

 

Preberite še:

Komentarji: