Mladi menedžer leta je Igor Verstovšek

Priznanji artemida Anki Brus in Sonji Šmuc
Fotografija: Združenje Manager je nagrado mladi manager 2018 podelilo Igorju Verstovšku, solastniku Cosylaba, ki ga kot namestnik direktorja tudi operativno vodi. Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Združenje Manager je nagrado mladi manager 2018 podelilo Igorju Verstovšku, solastniku Cosylaba, ki ga kot namestnik direktorja tudi operativno vodi. Foto Blaž Samec

Ljubljana – Združenje Manager je nagrado mladi manager 2018 podelilo Igorju Verstovšku, solastniku Cosylaba, ki ga kot namestnik direktorja tudi operativno vodi.

Cosylab je izrazito izvozno naravnano podjetje, ki zaposluje 180 ljudi. Cilj podjetja je, da postane nepogrešljiv dobavitelj krmilnih sistemov za protonsko terapijo (za zdravljenje raka), zato želi tržni delež, ki je že večinski, še povečati. Čisti prihodki od prodaje skupine Cosylab so v zadnjem fiskalnem letu presegli 15 milijonov evrov. Dodana vrednost na zaposlenega je leta 2017 znašala 101.000 evrov, kar je skoraj sto odstotkov več od povprečja panoge.

Združenje Manager je podelilo tudi priznanji artemida, to prejmejo posameznice, ki uspešno vodijo gospodarsko ali pomembno negospodarsko družbo z več kot 50 zaposlenimi. Letošnji prejemnici priznanja sta direktorica družinskega podjetja Agitavit Solutions Anka Brus in generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc. Agitavit Solutions, ki je specializiran za razvoj in uvedbo informacijskih rešitev, ima 80 zaposlenih, leta 2017 je imel 3,9 milijona evrov prihodkov in več kot pol milijona evrov čistega dobička. Skoraj tri četrtine storitev proda na tujih trgih. Sonja Šmuc pa že vso kariero podpira razvoj menedžmenta in voditeljstva v Sloveniji in širše. Posveča se številnim vidikom konkurenčnosti gospodarstva, predvsem trgu dela, davčnemu sistemu in poslovni etiki, so zapisali v Združenju Manager.

Komentarji: