Nekdanji direktor Teša postal prvi mož Javne razsvetljave

To je služba, ki je bila skrita za poročilom, da Arman Koritnik odhaja v zasebno družbo, ta je v kitajski lasti.
Fotografija: Arman Koritnik je iz Teša odšel v Javno razsvetljavo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Arman Koritnik je iz Teša odšel v Javno razsvetljavo. FOTO: Tadej Regent/Delo

Podjetje Javna razsvetljava ima novega predsednika uprave. Nadzorniki družbe so na ta položaj imenovali Armana Koritnika, 50-letnega magistra pravnih znanosti.

Koritnik je v Javno razsvetljavo prišel po nekaj več kot triletnem obdobju vodenja Teša, pred tem pa je bil zaposlen v družbi Omnikom in Actual I. T. Od marca 2010 do prevzema položaja direktorja Teša je bil predsednik uprave Skupine Actual.
 

Namesto izgube širitev poslovanja   


»Veseli me, da prevzemam družbo v obdobju, ko je čutiti močan razvojni zagon, zaznamovan z odpiranjem novih trgov v regiji in Sloveniji. Pred kratkim smo sklenili zelo pomemben posel v Črni gori. Nadaljnja širitev poslovanja bo tudi v prihodnje ključna v naši poslovni filozofiji,« je ob prevzemu vodenja družbe Javna razsvetljava dejal Koritnik.

Družba Javna razsvetljava je od konca leta 2016 v večinski lasti kitajskega sklada China-CEE Fund.



Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne, stoodstotnega lastnika Termoelektrarne Šoštanj (Teš), je za začasnega direktorja Teša imenovalo Mitjo Tašlerja, ki je bil v Tešu od leta 2017 zaposlen kot vodja službe obratovanja. Funkcijo začasnega direktorja družbe opravlja od 1. marca, na tem položaju pa lahko ostane največ šest mesecev oziroma najdlje do imenovanja direktorja družbe z rednim, štiriletnim mandatom. Postopek izbora direktorja Teša namreč še poteka.

Preberite še:

Komentarji: