Nomago našel novo tarčo, Integral Brebus

Nomago s prevzemom v Brežicah krepi posle na Hrvaškem.
Fotografija: Avtobusi podjetja Nomago FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Avtobusi podjetja Nomago FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

»Uprava Nomaga je z lastniki družbe Integral Brebus podpisala kupo-prodajno pogodbo za nakup stoodstotnega lastniškega deleža brežiške družbe. S prevzemom Integral Brebusa bo Nomago še lažje širil tudi svoje aktivnosti na hrvaškem trgu, kjer želi družba pridobiti najmanj 30-odstotni tržni delež,« so sporočili iz Nomaga. Skupino Nomago, ki ima srednjeevropske ambicije, lastniško obvladuje poslovnež Darko Klarič. Posel mora odobriti še Agencija za varstvo konkurence.
 

Prevzem dolgoletnega partnerja

 
»Integral Brebus je bil že doslej naš pomembni poslovni partner in podizvajalec pri občasnih prevozih, ki jih želimo v regiji, kjer smo prisotni, še dodatno razvijati. Seveda bomo lahko potnikom iz dolenjske in posavske regije ponudili tudi boljše in hitrejše povezave s slovenskimi in evropskimi mesti ter letališči. Integral Brebus želimo namreč povezati tudi z našo novo storitvijo Nomago InterCity, s katero smo že vstopili v sedem evropskih držav,« je ob podpisu kupo-prodajne pogodbe povedal Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.
 
»S Skupino Nomago bomo dobili partnerja, ki bo lahko našim potnikom ponudil najboljše možne storitve. Nomago je v zadnjem letu dni predstavil številne nove rešitve in vložil velik napor v razvoj sodobnih IT-rešitev, ki jih bomo lahko uporabljali tudi v Integral Brebusu,« je povedal direktor in dosedanji solastnik Integral Brebusa Jože Baškovič, ki skupaj s preostalim vodstvom ostaja v podjetju.
 

Skupaj močnejši na Hrvaškem

 
Integral Brebus ima skupaj s hčerinsko družbo Integral Voznik več kot 120 zaposlenih, vozni park pa obsega okoli 90 avtobusov in drugih vozil za prevoz potnikov. V letu 2018 je Integral Brebus ustvaril približno pet milijonov evrov prihodkov, od tega petino na tujih trgih, Integral Voznik pa je leto sklenil z 2,7 milijona evrov prihodkov. Nomago je, kot smo poročali, na Hrvaškem kupil avtobusnega prevoznika Brioni, zdaj pa se širi tudi na celinsko Hrvaško.

Preberite še:

Komentarji: