Pahor znova zbira možne kandidate za viceguvernerja BS

Zainteresirani za mesto člana sveta Banke Slovenije morajo predloge kandidatur poslati do vključno 14. decembra, sporočajo iz urada predsednika republike.
Fotografija: Kandidati za ugledno službo v Banki Slovenije imajo mesec in pol časa za predložitev kandidature. Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Kandidati za ugledno službo v Banki Slovenije imajo mesec in pol časa za predložitev kandidature. Foto Voranc Vogel

Ljubljana - Predsednik države Borut Pahor je razpisal ponovni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za mesto člana sveta Banke Slovenije - viceguvernerja. Po prvem pozivu predsednika republike predlagana kandidatka Arjana Brezigar Masten na glasovanju v državnem zboru ni prejela zadostnega števila glasov za imenovanje, zato Pahor ponovno zbira kandidature za to mesto.

Zainteresirani kandidati morajo predloge kandidatur poslati najkasneje do vključno 14. decembra 2020 v urad predsednika republike, ta pa mora predlog kandidata posredovati v državni zbor v 30 dneh po izteku tega roka. Pri tem lahko izbira izmed prijavljenih kandidatov, lahko pa predlaga tudi druge kandidate. Državni zbor o kandidatu glasuje najpozneje v 30 dneh po prejemu predloga.

Komentarji: