Paloma bo investirala v nov papirni stroj

Proizvajalec higienskih izdelkov se je znebil 56 let stare opreme.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent

Družba Paloma je danes umaknila zadnje dele 56 let starega papirnega stroja 3 in s tem pripravila prostor za nov, 65.000-tonski papirni stroj v proizvodnem obratu v Sladkem Vrhu. Kot so sporočili iz družbe, gre za strateško investicijo, ki je ena največjih v Sloveniji v letošnjem letu.

»Pripravljeni smo na izvedbo največje investicije v slovensko papirno industrijo v zadnjih 40 letih,« je ob tej priložnosti povedal predsednik uprave Palome Jaroslav Fic.

Nov papirni stroj vključuje sodobni preusmerjevalnik in novo avtomatično skladišče za matične zvitke, ki ga bo izdelal priznan evropski dobavitelj Toscotec ter s tem nadomestil staro tehnologijo v skladu z načrtovanim projektom Impulz.

Investicija, ki bo povečala proizvodne kapacitete Palome na 90.000 ton letno, vključuje novo enoto za pripravo papirne mase s širino 5,5 metra in hitrostjo obratovanja 2.000 metrov na minuto. S tem načrtujejo zmanjšanje operativnih tveganj in zmanjšanje stroškov proizvodnje ter izboljšanje kakovosti papirja in končnih izdelkov.

Skupina SHP je vodilni proizvajalec higienskih papirnih izdelkov v centralni in jugovzhodna Evropi izdelkov prihodki nad 200 milijonov evrov, kar vključuje prodajo izdelkov pod blagovnimi znamkami Harmony in Paloma. Skupina zaposluje več kot 1800 ljudi. Nadzira jo skupni lastnik Eco Investment, zasebni holding s sedežem v Pragi na Češkem, katere lastnik je Milan Filo.

Komentarji: