Pogovori v Štorah Steelu

Po obisku inšpektoric bo uprava sedla k pogajanjem o višjih plačah
Fotografija: Industrijsko območje Štor, kjer je tudi sedež in proizvodnja družbe Štore Steel. FOTO: Brane Piano/Delo
Odpri galerijo
Industrijsko območje Štor, kjer je tudi sedež in proizvodnja družbe Štore Steel. FOTO: Brane Piano/Delo

Štore – Včeraj sta inšpektorici za delo Lidija Korat in Sonja Oset po prijavi Konfederacije sindikatov Slovenije (KSS) o domnevnih kršitvah pravice delavcev do stavke s strani vodstva družbe Štore Steel obiskali podjetje in opravili peturni nadzor. Končnih ugotovitev še ni, je pa vodstvo obljubilo, da bo jutri zjutraj s stavkovnim odborom v obratu jeklarna sedlo k pogajanjem.
 
Predsednik KSS Gvido Novak je danes zjutraj sporočil, da naj bi inšpektorici ugotovili nekaj kršitev Zakona o stavki s strani vodstva podjetja. »Inšpektorici končnega zapisnika o inšpekcijskem nadzoru še nista izdali, a dosegli sta, da se bo vodstvo podjetja s predstavniki stavkajočih delavcev pričelo pogajati o stavkovnih zahtevah jutri, v sredo med 8. in 12. uro,« je pojasnil Novak.

V stavkovnem odboru, ki je v petek tik pred zdajci dvourne opozorilne stavke sicer tik pred zdajci odpovedal, zadovoljni. Novak meni, da je bil dosežen osnovni namen in sicer, da se začno pogajanja o višjih plačah v obratu jeklarna.
 
KSS je sicer manjši izmed obeh sindikatov v Štorah Steelu; večji sindikat SKEI se z upravo pogaja že od sredine maja, KSS pa se pogajanjem doslej ni pridružil.

Komentarji: