Prestrukturiranje v Deutche Bank vodi v množično odpuščanje

Deutsche Bank bo zaradi zmanjševanja stroškov odpustila nekaj tisoč delavcev. Načrtujejo celovito preoblikovanje poslovanja.
Fotografija: Nekdanji izvršni direktor Deutsche Bank John Cryan in Christian Sewing, ki ga je zamenjal aprila letos. FOTO: Ralph Orlowski/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji izvršni direktor Deutsche Bank John Cryan in Christian Sewing, ki ga je zamenjal aprila letos. FOTO: Ralph Orlowski/Reuters

Nemška banka Deutche Bank je v četrtek povedala, da bo po prestrukturiranju podjetja med zaposlenimi okoli 7.000 ljudi manj. To pomeni, da bo od 97.000 zaposlenih v podjetju ostalo manj kot 90.000 delavcev. O odločitvi so razmišljali že nekaj časa, sama odpuščanja pa bodo banko stala okoli 800 milijonov evrov.

Deutche Bank ima že tako težave z regulatorji in se sooča z visokimi stroški poslovanja. Po treh letih slabih poslovnih rezultatov so letos aprila zamenjali izvršnega direktorja. Novi vodilni je zdaj Christian Sewing, ki načrtuje, da bo banka osredotočila predvsem na svojo evropsko in nemško bazo strank in skušala zmanjšati nedobičkonosne in bolj tvegane posle.

Komentarji: