Prodaja nepremičnin prek elektronskih dražb

Javne elektronske dražbe so se izkazale kot uspešen in transparenten način prodaje naložb DUTB.
Fotografija: FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) se bo pri prodaji nepremičnin v večini primerov posluževala postopka javne elektronske dražbe, so sporočili iz slabe banke.

image_alt
DUTB načrtuje e-dražbe


Pojasnili so, da želijo potencialnim kupcem nepremičnin omogočiti hitrejši in najbolj transparenten način nakupa: »Javne elektronske dražbe so se že do zdaj izkazale kot uspešen in transparenten način prodaje, ki je alternativa klasičnemu prodajnemu postopku nepremičnin z zbiranjem zavezujočih ponudb.«

V DUTB pravijo, da je ključna prednost javne elektronske dražbe maksimiranje prodajne cene in transparentnost prodajnega postopka. Prav tako je kupcem oziroma dražiteljem v vsakem trenutku znana zadnja izklicna oziroma ponujena cena nepremičnine, česar pri klasičnem zbiranju zavezujočih ponudb ni mogoče zagotoviti. Poleg tega postopek e-dražbe praviloma traja relativno kratek čas, zato je postopek prodaje hitrejši, dodajajo.

Slaba banka je doslej ustvarila skoraj dve milijardi evrov priliva in nadaljuje prodajo svojega premoženja, tudi nepremičnin.

Komentarji: