SDH zamenjal nadzorni svet HSE

Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem.
Fotografija: Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem. FOTO: Blaž Samec/Delo

SDH je v vlogi edinega družbenika v sredo zamenjal pet od šestih predstavnikov kapitala v nadzornem svetu HSE. Odpoklical je Franca Doverja, Andreja Janšo, Roberta Celca, Janeza Gutnika in Tjašo Prinčič, za nove nadzornike pa imenoval Barbaro Gorjup, Boštjana Grešaka, Nevenko Hrovatin, Miho Šebenika in Davida Valentinčiča.

Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem, izhaja iz objave Slovenskega državnega holdinga (SDH).

image_alt
Premogovniku Velenje grozi bankrot

Predstavnik kapitala v nadzornem svetu HSE medtem ostaja Denis Bele. Nadzorni svet HSE sicer šteje devet članov, šest predstavnikov kapitala in tri predstavnike zaposlenih. Zaposlene v nadzornem svetu zastopajo Dejan Kolarič, Jernej Otič in Peter Cerkvenik.

image_alt
Do konca leta nova strategija upravljanja državnih naložb

Menjava nadzornega sveta bi lahko bila uvod v menjavo vodstva največjega slovenskega proizvajalca energije in enega od dveh stebrov slovenske energetike z Viktorjem Vračarjem na čelu. V upravi sta sicer še Uroš Podobnik in Marko Štrigl.

Vračar je bil na položaj generalnega direktorja HSE imenovan novembra 2020, na tem položaju je zamenjal takrat razrešenega Stojana Nikolića.

Preberite še:

Komentarji: