Šef NLB Brodnjak bo v delnice svoje banke vložil več kot celoletno plačo

Člani uprave in nadzornega sveta banke nameravajo v delnice vložiti od 10 tisoč do 75 tisoč evrov, izhaja iz pravkar izdanega prospekta.
Fotografija: Predsednik uprave NLB je očitno prepričan, da je njegova banka dobra naložba. FOTO Jožže Suhadolnik
Odpri galerijo
Predsednik uprave NLB je očitno prepričan, da je njegova banka dobra naložba. FOTO Jožže Suhadolnik

Ljubljana - Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak bo v nakup delnic banke, ki jo vodi, vložil 75 tisoč evrov, razkriva pravkar objavljeni prospekt prve javne ponudbe delnic banke. Omenjeni znesek presega njegovo celoletno neto plačo.

Člani uprave in nadzornega sveta so v prospektu razkrili svoje nameravane vložke v delnice NLB.
Člani uprave in nadzornega sveta so v prospektu razkrili svoje nameravane vložke v delnice NLB.


Pri nakupu delnic nameravajo sodelovati tudi drugi člani uprave in nadzornega sveta banke, in sicer v zneskih od 10 tisoč do 40 tisoč evrov.

Desetina delnic, ki bodo naprodaj, bo na voljo tudi malim vlagateljem v Sloveniji v desetih poslovalnicah banke po Sloveniji.izhaja iz prospekta.

Obdobje ponudbe in vpisa se bo za male in institucionalne vlagatelje začelo prihodnji ponedeljek ob 9. zjutraj, za male vlagatelje v Sloveniji pa se bo predvidoma končalo 7. novembra ob 13. uri, za velike institucionalne vlagatelje pa dan kasneje.

Končna cena in dodelitev delnic bosta predvidoma znani 9. novembra, uvrstitev v kotacijo in prvo trgovanje na ljubljanski in londonski borzi pa se bo predvidoma začelo 14. novembra.

Preberite še:

Komentarji: