Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Sindikat pilotov ob zamrznitvi stavke usklajuje zadnje člene nove kolektivne pogodbe

V kolikor se bo poslovodstvo Adrie držalo sklenjenega dogovora, bo po podpisu kolektivne pogodbe pilotov sledil preklic še ostalih dveh stavk.
Letalski prevoznik se že nekaj časa sooča s finančnimi težavami. FOTO: Matej Družnik/Delo
Letalski prevoznik se že nekaj časa sooča s finančnimi težavami. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
7. 9. 2019 | 11:34
7. 9. 2019 | 11:39
2:16
Sindikat prometnih pilotov Slovenije, ki je v petek pozno popoldne s poslovodstvom Adrie Airways dosegel dogovor o osnutku nove kolektivne pogodbe in zamrznil stavko, napovedano za prihodnje dni, usklajuje in dogovarja še zadnje odprte člene. Upajo, da se bo poslovodstvo nato posvetilo ostalim izzivom, ki pestijo letalskega prevoznika.

»Upravni odbor sindikata bo v kratkem odločal o potrditvi nove kolektivne pogodbe, ki je trenutno v procesu usklajevanja in dogovarjanja še v zadnjih nekaj členih. Glede na to, da smo se v glavnih členih z delodajalcem uspeli dogovoriti, verjamemo da bo predlog s strani upravnega odbora tudi potrjen,« so danes sporočili iz sindikata. Ta je v petek odpovedal stavko, ki bi morala potekati od nedelje do torka.V kolikor se bo poslovodstvo Adrie držalo sklenjenega dogovora, bo po podpisu kolektivne pogodbe pilotov sledil tudi preklic še ostalih dveh stavk, ki sta sicer napovedani za od 18. do 20. septembra ter za od 30. septembra do 2. oktobra.

»Predvidevamo, da se bodo z novo kolektivno pogodbo znatno izboljšali delovni pogoji pilotov v Adrii, kar je bil tudi prvotni cilj sindikata pred pričetkom pogajanj. Zdaj ima poslovodstvo čas, da se še bolj posveti ostalim izzivom, ki trenutno pestijo Adrio,« so dodali v sindikatu.

Letalski prevoznik, ki je od leta 2016 v lasti družbe AA International Aviation Holding oz. posredno v pretežni lasti nemškega sklada 4K Investments, se že nekaj časa namreč sooča s finančnimi težavami, prav tako še vedno niso znani njihovi lanski poslovni rezultati.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine