Skupina Mercator po devetih mesecih z 8,9 milijona evrov čistega dobička

Največji slovenski trgovec je do konca septrembra ustvaril za dobrih 1,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje in zmanjšal neto finančni dolg.
Fotografija: Skupina Mercator je letos izboljšala poslovne rezultate. Foto Blažž Samec
Odpri galerijo
Skupina Mercator je letos izboljšala poslovne rezultate. Foto Blažž Samec

Ljubljana - Skupina Mercator je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 8,9 milijona evrov čistega dobička, kar je za 19,4 milijonov več glede na primerljiv izid v enakem obdobju preteklega leta, so sporočili iz največjega slovenskega trgovca.

Skupina je v prvih devetih mesecih leta zabeležila 5,4-odstotno rast prihodkov od prodaje trgovine na drobno glede na primerljivo obdobje preteklega leta in ustvarila za 86,8 milijonov EBITDA, kar je 24,7 odstotkov več kot v primerljivem obdobju preteklega leta.

Več kot podvojil se je tudi poslovni izid iz poslovanja, ki je v obdobju 1-9 2018 znašal 35,8 milijona evrov, kar je za  21,8 milijona evrov več glede na primerljiv izid v enakem obdobju preteklega leta. Ob tem so v skupini prihodke od prodajei v prvih devetih mesecih povečali za 1,7 odstotka, na milijardo 617 milijonov evrov.

Neto finančni dolg Skupine Mercator je sicer konec septembra letos znašal 738,3 milijona evrov in je bil s tem za 11,2 odstotka oziroma  93,3 milijona evrov  manjši  kot leto prej.

Komentarji: