Skupina SKB lani z dobrimi 76 milijoni dobička

K lanski rasti poslovanja SKB so največ prispevali čisti obrestni prihodki, ki so se povečali za 64 odstotkov predvsem zaradi zvišanja tržnih obrestnih mer.
Fotografija: Skupina SKB je lani povečala čiste bančne prihodke za dobrih 50 milijonov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Skupina SKB je lani povečala čiste bančne prihodke za dobrih 50 milijonov. FOTO: Jure Eržen/Delo

Skupina SKB je lansko poslovno leto sklenila s čistim dobičkom v višini 76,5 milijona evrov, kar je za dobro četrtino oziroma 15,5 milijona evrov več kot leto prej. »Če izključimo stroške, vezane na pričakovano združitev skupine SKB z Novo KBM v okviru skupine OTP, ki so nastali v letu 2023, se je dobiček iz rednega poslovanja povečal za 38,5 odstotka (29,1 milijona evrov),« so sporočili iz banke. 

Skupina SKB je tako lani ustvarila 182 milijonov evrov čistih bančnih prihodkov, kar je dobrih 50,6 milijona več kot v 2022. K rasti so največ prispevali čisti obrestni prihodki, ki so se povečali za 64 odstotkov predvsem zaradi rasti tržnih obrestnih mer. Te so vplivale na povečanje kreditnih obrestnih mer na vseh segmentih strank. Čiste opravnine pa so se lani znižale, zlasti zaradi ukinitve ležarin za depozite in nižjih prihodkov kot posledica nižje kreditne aktivnosti, še sporočajo iz SKB.

Preberite še:

Komentarji: