Skupina UniCredit v tretjem četrtletju s solidnim dobičkom

UniCredit banka Slovenija od začetka julija do konca septembra s sedmimi milijoni evrov dobička, obrestni prihodki na ravni prejšnjih četrtletij.
Fotografija: Sedež skupine UniCredit v Milanu. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Sedež skupine UniCredit v Milanu. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Mednarodna bančna skupina UniCredit je v tretjem četrtletju ustvarila za 680 milijonov evrov dobička, tretjino več kot v četrtletju prej. Glavna vzroka za boljše poslovanje od pričakovanega sta bila okrevanje v ključnih državah (Italija, Nemčija, Avstrija) v obdobju od začetka julija do konca septembra ter manjše izgube in rezervacije od poprejšnjih pričakovanj.  

Skupina je po besedah glavnega izvršnega direktorja Jean-Pierra Mustierja kapitalsko in likvidnostno močna in je na dobri poti, da doseže svoja glavna finančna cilja, ki sta 800 milijonov evrov čistega dobička letos in tri do 3,5 milijarde evrov v 2021.

UniCredit banka Slovenija je v tretjem četrtletju poslovala pozitivno in ustvarila 18 milijonov evrov prihodkov poslovanja, od tega 11 milijonov obrestnih prihodkov (enako kot v prvih dveh četrtletjih) in sedem milijonov evrov dobička pred davki.

Preberite še:

Komentarji: