managerja 2020 bodo izbrali drevi, priznanji artemida pa bosta prejeli Mojca Leskovar (Thermana) in Nataša Kraškovic (Alpeks Celje)." />

Stanetu Rožmanu gre letošnje priznanje za življenjsko delo

Mladega managerja 2020 bodo izbrali drevi, priznanji artemida pa bosta prejeli Mojca Leskovar (Thermana) in Nataša Kraškovic (Alpeks Celje).
Fotografija: Združenje Manager je s priznanjem za življenjsko delo za leto 2020 počastilo Staneta Rožmana, avtoriteto slovenske energetike. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Združenje Manager je s priznanjem za življenjsko delo za leto 2020 počastilo Staneta Rožmana, avtoriteto slovenske energetike. FOTO: Leon Vidic/Delo

Tradicionalno Januarsko srečanje Združenja Manager (ZM), ki se bo začelo danes ob 18. uri, simbolizira začetek novega poslovnega leta. Prvič bo potekalo po spletu, v vlogah gostitelja pa bosta prvič Medeja Lončar kot predsednica ZM in Petra Juvančič kot njegova izvršna direktorica.

Gostje – člani združenja in ključni nosilci političnih funkcij v Sloveniji – bodo tudi tokrat pregledali zadnje izzivov polno leto in ošinili perspektive za prihodnost. Kljub koroni in epidemiji je pričakovati obilo optimizma, novih idej, zanosa in pričakovanj. Osrednja gosta srečanja bosta predsednik vlade Janez Janša in dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan Jadran Lenarčič.


Nagrada avtoriteti slovenske energetike


Na prireditvi bodo počastili zaslužne, uspešne in obetavne menedžerje in menedžerke. Najgloblji poklon, priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta 2020, gre letos avtoriteti slovenske energetike Stanetu Rožmanu, predsedniku uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK). Lani ga je prejel Jože Mermal, dolgoletni prvi mož BTC.

Rožman je v nuklearki že 43 let, vodi jo 32 let. V tem času je ta postala ena od desetih najbolje ocenjenih v Evropi. Rožman z ekipo jo je posodobil, podaljšal njeno delovanje za 20 let ter za desetino povečal njeno moč.

image_alt
»Vsi državljani smo se izkazali kot zelo odgovorni«


Prihodki nuklearke, ki trenutno pokriva 20 odstotkov slovenskih potreb po elektriki, so zrasli na 174 milijonov evrov.
Trenutno zaposlujejo 630 sodelavcev, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša 140.000 evrov, kar je trikrat več od povprečja slovenskega gospodarstva.

Rožmanovi glavni prioriteti sta ves čas skrb za okolje in nadgradnja varnosti. Cenjen in spoštovan je v lokalnem, slovenskem in mednarodnem okolju. Motivirata ga napredek in razvoj v dobro širše skupnosti.

Na lanskem srečanju je tekla beseda o dobičku, odgovornosti in moči menedžmenta in stabilnem okolju, ki naj ga zagotovi država – ne vedoč, da smo vstopili v krizno leto. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Na lanskem srečanju je tekla beseda o dobičku, odgovornosti in moči menedžmenta in stabilnem okolju, ki naj ga zagotovi država – ne vedoč, da smo vstopili v krizno leto. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Mladi manager 2020 in dve novi artemidi


V ožji izbor za nagrado mladi manager 2020 so tudi letos prišli trije kandidati: Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa, Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice, in Blaž Strle, direktor družbe BE-terna. Nagrajenca bodo izbrali na večerni prireditvi. Lani je slavila Lucija Sajevec (AMZS).

Med menedžerkami, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v organizaciji, je združenje letos izbralo Mojco Leskovar, predsednico uprave družbe Thermana, in Natašo Kraškovic, direktorico družb Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb, in jima podelilo priznanje artemida 2020. Lani sta si ga prislužili Martina Perharič (Medis) in Melanie Seier Larsen (Boston Consulting Group).

image_alt
Jožetu Mermalu priznanje Združenja Manager za življenjsko delo


Mojca Leskovar je od maja 2019 predsednica uprave Thermana, enega vodilnih ponudnikov storitev in programov za kakovosten in zdrav načina življenja. V podjetju s 470 zaposlenimi je na različnih funkcijah že 26 let. V Thermani so v letu 2019 ustvarili 182.000 prenočitev, 23,3 milijona evrov prihodkov in 2,1 milijona dobička ter s tem dosegli 33-odstotno rast glede na leto prej.

Januarskega srečanja se je lani v Unionski dvorani udeležilo rekordnih 500 gostov. Letos bo potekalo prek spleta. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Januarskega srečanja se je lani v Unionski dvorani udeležilo rekordnih 500 gostov. Letos bo potekalo prek spleta. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Nataša Kraškovic je januarja 2019 prevzela vodenje podjetja Alpeks iz Celja (ukvarja se z veleprodajo opreme za gostinstvo, hotele, trgovine …). V Sloveniji vodi 51 ljudi, januarja 2020 pa je postala tudi direktorica družbe Alpeks Gastro Zagreb. Pred tem je delala v Semenarni, Mercatorju in Petrolu. Čisti poslovni izid podjetja leta 2019 je bil 280.000 evrov, kar je 36 odstotkov več kot leto prej.

Preberite še:

Komentarji: