Znani finalisti za mladega menedžerja leta

To so predsednik uprave Salusa Žiga Hieng, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc in direktor družbe BE-terna Blaž Strle.
Fotografija: Za priznanje mladi manager 2020 se bodo potegovali (na sliki od leve proti desni) Žiga Hieng, Janez Kranjc in Blaž Strle. FOTO: Arhiv Združenja Manager
Odpri galerijo
Za priznanje mladi manager 2020 se bodo potegovali (na sliki od leve proti desni) Žiga Hieng, Janez Kranjc in Blaž Strle. FOTO: Arhiv Združenja Manager

Ljubljana – Finalisti za priznanje mladi manager 2020 so predsednik uprave Salusa Žiga Hieng, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc in direktor družbe BE-terna Blaž Strle. Mladi menedžer leta bo priznanje prejel 28. januarja 2021 na Januarskem srečanju Združenja Manager (ZM).
 
Predstavitev finalistov bo v četrtek na e-Prednovoletnem mastersu. Združenje Manager s priznanjem mladi manager na zemljevid slovenskega menedžmenta postavlja mlade, uspešne, perspektivne in prodorne menedžerje, ki so že na začetkih svoje menedžerske poti prepoznani po odličnosti vodenja. O prejemniku priznanja, ki se podeljuje od leta 1999, odločajo člani komisije (njihovi glasovi predstavljajo 70 odstotkov vrednosti končne uvrstitve), udeleženci Januarskega srečanja (20 odstotkov) in širša javnost (deset odstotkov), so zapisali v sporočilu za javnost pri ZM.
 

Letošnji finalisti


Janez Kranjc, predsednik uprave Prve osebne zavarovalnice. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Janez Kranjc, predsednik uprave Prve osebne zavarovalnice. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Janez Kranjc je decembra 2015 prevzel funkcijo izvršnega direktorja Prve osebne zavarovalnice, pred tem pa je bil štiri leta namestnik predsednika uprave. V svoji karieri je najbolj ponosen na oblikovanje odličnih ekip sodelavcev in uspešen vstop na trg zdravstvenih zavarovanj. Kranjc poudarja, da so ključni dejavnik uspeha kompetentni, odgovorni in zavzeti sodelavci, za dobrega vodjo pa je po njegovem mnenju najpomembnejša jasno izdelana vizija.

Blaž Strle, direktor družbe BE-terna. FOTO: Žiga Intihar
Blaž Strle, direktor družbe BE-terna. FOTO: Žiga Intihar
Blaž Strle je od novembra 2018 direktor družbe BE-terna, kjer vodi 131 zaposlenih, pred tem pa je v podjetju več kot štiri leta vodil oddelek upravljanja odnosov s strankami. Ponosen je, da so trenutno kljub covidu-19 nad poslovnimi načrti, da so bistveno povečali dobičkonosnost iz naslova lastnih storitev – kar so si leta 2018 zadali kot strateški cilj – ter da so vse našteto dosegli ob večjem vlaganju v zaposlene in inovacije.

Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa. FOTO: Miha Peterlič
Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa. FOTO: Miha Peterlič
Žiga Hieng je od januarja 2018 predsednik uprave Salusa, pred tem je bil svetovalec uprave in direktor Tosame. Med svoje največje uspehe uvršča rast in razvoj Skupine Salus, prevzem Skupine Sanolabor in prestrukturiranje prezadolžene Tosame. Hieng pravi, da so pri uspehu podjetja najpomembnejši zaposleni, fleksibilnost in zaupanje, pri vodenju pa je ključno spoznanje, da dosežkov ne moreš ustvariti sam, ampak za to potrebuješ odlično ekipo sodelavcev.

Preberite še:

Komentarji: