Triglav pripaja Triglav, Zdravstveno zavarovalnico

Segment Zdravje ostaja med strateškimi razvojnimi prioritetami v Jugovzhodni Evropi.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Danes je bila sodnemu registru Okrožnega sodišča v Ljubljani predložena pogodba o pripojitvi Triglava, Zdravstvene zavarovalnice, k Zavarovalnici Triglav kot matični družbi Skupine Triglav. Osnovna dejavnost Triglav, Zdravstvene zavarovalnice, je bilo dodatno zdravstveno zavarovanje, ki pa ga je vlada ukinila. 

Zavarovalnica Triglav je imetnica vseh delnic Triglav, Zdravstvene zavarovalnice, zato se osnovni kapital matične družbe z izvedbo pripojitve ne bo spremenil. Strateške ambicije skupine se v segmentu Zdravje ne spreminjajo, pripojitev pa poenostavlja in optimizira poslovanje Skupine Triglav v segmentu Zdravje na slovenskem trgu, so sporočili iz Triglava.

image_alt
Vse, kar morate vedeti o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja

Pripojitev prinaša poenostavljeno in optimizirano poslovanje Skupine Triglav v segmentu Zdravje na slovenskem trgu po prenehanju izvajanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Strateške ambicije Skupine Triglav v segmentu Zdravje se ne spreminjajo.

Zdravstvena zavarovanja in povezane storitve ostajajo eden njenih ključnih razvojnih segmentov, ki skupaj z drugimi omogoča eno dolgoročnih konkurenčnih prednosti Skupine Triglav, tj. celovito obravnavo strank na njihovi življenjski poti. Skupina jo zagotavlja s ponudbo vseh vrst zavarovanj na vseh svojih ključnih trgih in njihovo nadgradnjo z asistenčnimi storitvami.

Preberite še:

Komentarji: