Žnidaršič Kranjčevi slabo kaže glede licence za DBS

Banko Slovenije menda moti možen konflikt interesov.
Fotografija: Alenka Žnidaršič Kranjc FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Alenka Žnidaršič Kranjc FOTO: Jože Suhadolnik

Na Banki Slovenije od Alenke Žnidaršič Kranjc, ki čaka na pridobitev licence za članico uprave Deželne banke Slovenije (DBS), menda zahtevajo dodatna pojasnila. Po neuradnih informacijah ima bančni regulator resne pomisleke glede dvojne vloge, v kateri bi se na tej funkciji pojavila Žnidaršič Kranjčeva: Bila bi namreč članica uprave DBS, hkrati pa je tudi prek Skupine Prva in Prve osebna zavarovalnice četrtinska lastnica DBS.

Prav zato naj bi se v Banki Slovenije po neuradnih informacijah nagibali k temu, da ji licence ne bi izdali. Žnidaršič Kranjčeva pravi, da je regulator problem konflikta interesov izpostavljal že na zaslišanju za pridobitev licence in da je ta problem mogoče reševati z izločanjem iz odločitev, kjer bi lahko prišlo do konflikta interesov. 

Žnidaršič Kranjčeva je sredi maja nadzornikom že podala pogojno dostopno izjavo z mesta predsednice uprave Prve, če bo prejela dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje funkcije članice uprave v DBS. Nadzorni svet Prve je za novega predsednika uprave pogojno imenoval Boštjana Škufco Zaverška.

Komentarji: