Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Deveti Festival migrantskega filma

Festival bo ponudil brezplačen ogled 19 filmov iz 14 držav.
Film Vrnitev (Revenir), 2018. FOTO: Promocijsko gradivo
Film Vrnitev (Revenir), 2018. FOTO: Promocijsko gradivo
19. 6. 2018 | 06:00
2:11
Po včerajšnjem odprtju v Kinodvoru se danes s projekcijami filmov Zamuda, Vrnitev in Panah v Slovenski kinoteki nadaljuje štiridnevni festival migrantskega filma. V Ljubljani bo potekal v Slovenski kinoteki in Kinodvoru, sklenili pa ga bodo v Kinu pod zvezdami na Slovenski filantropiji; posamezne projekcije bodo tudi drugod po Sloveniji.

V šestih sklopih – Odločitev: odhod, V primežu birokracije, Pečat begunstva, Humanizem vs. zloraba religij, Portreti, Zrcalo mladosti – bo festival gledalcem ponudil brezplačen ogled 19 filmov iz 14 držav. Na festivalu bo gostovalo osem filmskih ustvarjalcev. Kot so zapisali organizatorji, bodo filmske zgodbe in prispevki povabljenih gostov opozorili na razloge, zaradi katerih so ljudje prisiljeni bežati, življenje na poti in težave, ki jih imajo v ciljnih državah, ter na problematičnost migracijske politike.
 

Film kot izhodišče za pogovor


Izhodišča za pogovor bodo nudili filmi Zamuda (Verspätet, 2017), ki govori o migrantski izkušnji v Nemčiji, Vrnitev (Revenir, 2018), film o eni izmed afriških begunskih poti, in Ko Rumi sreča Frančiška (Quando Rumi incontra Francesco, 2017), na podlagi katerega bo mogoče religijo, ki jo velikokrat dojemamo kot dejavnik delitve, razumeti kot most in potencialno povezavo med kulturami.

Festival organizira Slovenska filantropija ob svetovnem dnevu beguncev. Poleg Ljubljane bodo filmske projekcije potekale v Hišah Sadeži družbe in partnerskih organizacijah v Črnomlju, Murski Soboti, Žalcu, Metliki, Logatcu, Vipavi, Mariboru, Ljutomeru, Lendavi, Velenju in v Novem mestu. Ljubljanski program filmov objavljamo v kinosporedu, več o programu in spremljevalnih dogodkih pa lahko preberete na spletni strani festivala.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine