Kino Otok - Isola Cinema

Izola, od 6. do 10. junija. Festival bo ob 21. uri uvedel film Čuvarke Xavierja Beauvoisa.
Fotografija: Film Čuvarke Xavierja Beauvoisa. FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Film Čuvarke Xavierja Beauvoisa. FOTO: Promocijsko gradivo

V Izoli bo od 6. do 10. junija potekal 14. mednarodni filmski festival Kino Otok, ki bo ljubiteljem filmske umetnosti ponudil pester izbor kakovostnih filmov, srečanja s filmskimi ustvarjalci, delavnice za profesionalce in program za otroke.
Filmske projekcije bodo v letnem kinu Manzioli in art kinu Odeon, organizirana bosta video na plaži in bogat program za otroke.

Kot je povedala selektorica programa Varja Močnik, so na letošnji program uvrstili precej pester nabor filmov. Mnogi bodo govorili Evropi, njeni zgodovini pa tudi o aktualnemu stanju, pri čemer bodo v ospredju filmi o kolonializmu.
 

Za uvod film Čuvarke o življenju žensk s francoskega podeželja med prvo svetovno vojno


Festival bo nocoj ob 21. uri na Manziolijevem trgu uvedel film Čuvarke Xavierja Beauvoisa z zgodbo o življenju žensk, ki ohranjajo skupnost, kulturo in ekonomijo na francoskem podeželju, daleč od bojnih polj prve svetovne vojne. Med filmskimi projekcijami v letnem kinu je Močnikova opozorila še na Bikini Moon, ki ga je makedonski režiser Milčo Mančevski posnel v ZDA.

V festivalski novosti, sekciji Evropa 2.0, bodo prikazali Waldheimov valček Ruth Beckermann, film o razkritju nacistične preteklosti nekdanjega generalnega sekretarja Združenih narodov Kurta Waldheima, ter film Meteorji Guercana Kelteka o represiji turške vojske.

V novi sekciji slovenskega filma Ljubo doma bodo predstavili program kratkih filmov Andreja Zdraviča in film Playing Men režiserja Matjaža Ivanišina, na Largu pri špini pa bo na sporedu program kratkih filmov režiserja Jana Cvitkoviča. Video na plaži bo ponudil 46 kratkih filmov avtorjev iz 15 držav in pogovore z avtorji. Podmornica - Otok za mularijo pa ponovno združuje projekcije, delavnice in druge dogodke, namenjene otrokom.

Komentarji: