Novi film o Jamesu Bondu bo prvič režiral Američan

25. film v seriji bo režiral Cary Joji Fukunaga, znan po Netflixovi seriji Pravi detektiv in vojnem filmu Beasts of No Nation.
Fotografija: Cary Joji Fukunaga bo nasledil Dannyja Boyla, ki se je iz Bondove ekipe umaknil po zadnjem filmu Spectre. FOTO: AP
Odpri galerijo
Cary Joji Fukunaga bo nasledil Dannyja Boyla, ki se je iz Bondove ekipe umaknil po zadnjem filmu Spectre. FOTO: AP

Serija filmov o Jamesu Bondu bo prišla že do 25. epizode. Kar preseneča, je, da nobenega izmed dosedanjih filmov ni režiral Američan. To se bo z novim filmom spremenilo.

Producenti so danes objavili, da bo Daniel Craig tokrat testorsteron prelival pod režijsko taktirko Caryja Jojija Fukunage, najbolj znanega po seriji Pravi detektiv.



Zanjo je prejel emmyja, sicer pa je posnel tudi Netflixov vojni film Beasts of No Nation z Idrisom Elbo, ki ga pogosto omenjajo kot Craigovega naslednika v vlogi Bonda. Na Netflix prihaja tudi njegova nova serija Manijak. Prvi del bo na sporedu v petek, 21. septembra, ko bodo sočasno objavili kar vseh 10 epizod. Nadaljevanka je v bistvu predelana črna komedija, ki je bila v obliki serije predvajana na Norveškem.
 

Američan z japonskimi in švedskimi koreninami


Fukunaga, ki ima sicer japonske in švedske korenine, odraščal pa je v Kaliforniji, bo v Bondovi seriji nasledil Britanca Dannyja Boyla, ki se je umaknil iz Bondove ekipe po zadnjem filmu Spectre. Kot razlog razhajanj so navedli »kreativne težave«.

Producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli in Craig so danes napovedali še, da bo prva filmska klapa filma, ki še nima naslova, v preteklosti so omenjali Shatterland, v Pinewood Studios v Londonu padla 4. marca prihodnje leto, premiera pa je napovedana za 14. februar leta 2020.

Komentarji: