"Scarface" 35 let klasneje

Igralska zasedba skupaj z režiserjem Brianom De Palmo se je ob 35. obletnici premiere legendarnega filma Brazgotinec ponovno sestala in bila na razpolago oboževalcem.
Fotografija: Igralec Steven Bauer, igralka Michelle Pfeiffer, režiser Brian De Palma in igralec Al Pacino. FOTO: Evan Agostini/Ap
Odpri galerijo
Igralec Steven Bauer, igralka Michelle Pfeiffer, režiser Brian De Palma in igralec Al Pacino. FOTO: Evan Agostini/Ap

V okviru filmskega festivala Tribeca so v Beacon Theatre v New Yorku izpeljali srečanje z glavnimi protagonisti enega najboljših filmov vseh časov Al Pacinom (Tony), Michelle Pfeiffer (Elvira), Stevenom Bauerjem (Manny) in režiserjem Brianom De Palmo.

Za kultno zločinsko dramo iz leta 1983 o najljubšem filmskem anti-heroju je bilo veliko navdušenja, vendar so bili tudi žvižgi, saj so stvari postale čudne.

V izmenjavi po ogledu filma je nekdo iz občinstva Pfeifferjevo vprašal, kakšna je bila njena teža, medtem ko je igrala Elviro, odvisnico, ki je bila iz kadra v kader bolj shujšana, bolj ko se je film razvijal. Odgovorila je: „No, v redu, ne vem (kakšna je bila moja teža), " in pojasnila, da je njen lik odvisnice zahteval suho postavo. „Dobesedno sem imela člane posadke, ki so mi nosili rogljičke, ker so bili vsi zaskrbljeni zaradi moje teže. Mislim, da sem živela od paradižnikove juhe in Marlboro cigaret.“

Pacino in De Palma sta želela preusmeriti včasih neprijeten pogovor na anekdote, kot je epski zaključek s streljanjem Scarfaceovega krvavega finala. Med snemanjem le tega je bil Pacino močno poškodovan, zaradi česar je bilo snemanje prestavljeno za dva tedna. Pacino je ob koncu dogodka celo recitiral svoj slavni stavek iz filma.
 

Komentarji: