TV namigi: Dan Mikija Miške, Misija: Nemogoče – protokol Duh, Čudesa Lune ...

Ob 90-letnici slavnega risanega junaka bodo na Planet TV ves dan predvajali Disneyjeve uspešnice, na Kanalu A si lahko ogledate akcijo, v kateri igra Tom Cruise, na TVS pa dokumentarec o luninih pojavih.
Fotografija: Dan Mikija Miške Foto Press
Odpri galerijo
Dan Mikija Miške Foto Press

Nedelja, 16. decembra


Dan Mikija Miške: Planet TV ob 8.10


Oddaje in filmi ob 90-letnici Mikija Miške.
Eden najbolj priljubljenih in prepoznavnih risanih junakov Miki Miška je 18. novembra 1928 prvič osvetlil platno kinematografa v New Yorku. Šlo je za kratki črno-beli animirani film Walta Disneyja in Uba Iwerksa Parnik Vili (Steamboat Willie), s katerim bodo na Planet TV tudi začeli celodnevni maraton v počastitev 90. obletnice tega dogodka.
Poleg mnogih risank Mikija Miške bodo predvajali še dokumentarno oddajo Miki Miška praznuje (16.20) in filme, posnete pod okriljem produkcijske hiše Disney: Divjina (11.30), Past za starše (14.00), Ledeno kraljestvo (20.00), Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi (21.45) in Polnočni obračun (0.00). Poleg tega pa bo tudi tokratna oddaja Galileo (18.05) deloma posvečena Mikiju.
 

Misija: Nemogoče – protokol Duh: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Misija nemogoče - protokol duh Foto Arhiv
Misija nemogoče - protokol duh Foto Arhiv


Mission: Impossible – Ghost Protocol. Koprodukcija, 2011. Režija: Brad Bird. Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg. Akcijski film. 133 min. 
Ko Kremlin uniči eksplozija, ruske oblasti teroristični napad naprtijo Ethanu Huntu in njegovi ekipi agentov. Ameriški predsednik se odloči s protokolom Duh zatajiti ekipo in ji odvzeti vso pomoč in privilegije. Ethan mora najti pravega krivca, da bi lahko dokazal svojo nedolžnost.
 

Čudesa Lune: TV SLO 2 ob 20.00


Wonders of the Moon. VB/Kit., 2018. R: James Van Der Pool. Dok. odd. 60 min.
Oddaja s privlačnimi posnetki prikazuje vrsto luninih pojavov po vsem svetu. Gledalcu razkrije, kako usklajeno se gibljeta to nebesno telo in koralni grebeni v Tihem oceanu, kako se mu na jesenskem festivalu pusti zapeljati velemesto Hongkong in kako se ob sončevem mrku dan spremeni v noč.

Komentarji: