TV namigi: Morilec z jezera, Tednik, Jaz sem Martin Luther King

Na TVS prihaja nova kriminalna miniserija, v Tedniku o Posočju, ki nima zdravnika, in o vožnji v napačno smer, pozno zvečer dokumentarec o borcu proti rasizmu.
Fotografija: Morilec z jezera Foto Tvs
Odpri galerijo
Morilec z jezera Foto Tvs

Ponedeljek, 1. oktobra


Morilec z jezera: TVS 2 ob 21.05 (Premiera)


Le tueur du lac. Francija, 2017. 1/8. Igrajo: Julie De Bona, Lannick Gautry, Julie Depardieu. TV-serija. 50 minut.
Lise in Clovis sta se spoznala pred tremi leti ob jezeru, kjer sta preiskovala izginotje mladega dekleta. Zdaj živita ob drugem jezeru – sta poročena in njun sin Tom je star devet mesecev. Umirjeno življenje med prijatelji pretrga odkritje trupel dveh žensk. Lise in Clovis sta prepričana, da je na delu serijski morilec. To v Lise sproži spomine na bolečo preteklost, Clovis pa se začne po skrivnostnem klicu spopadati še z lastnimi demoni.

Serija, ki je pravzaprav svojevrstno nadaljevanje druge z naslovom Skrivnost jezera iz leta 2015, se lahko pohvali s kompleksnimi karakterji, kakovostnim scenarijem in čudovito fotografijo, tako da je vsekakor vredna ogleda. 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
V oddaji tokrat o Posočju – Kobaridu, Bovcu in Trenti – kjer tudi za najbolj nujne primere ni rešilca z zdravnikom. Hudo poškodovani, po infarktu ali možganski kapi čakajo uro in več. Pa o vožnji v nasprotno smer – letos so na policiji našteli že 102 taki vožnji. In še o petičnih gostih, ki za odstrel jelena lovskim družinam plačajo od 300 do 6000, za medveda pa tudi več kot 10.000 evrov.


Jaz sem Martin Luther King: TVS 2 ob 22.10

Jaz sem Martin Luther King (I Am MLK Jr.) Foto Tvs
Jaz sem Martin Luther King (I Am MLK Jr.) Foto Tvs


I Am MLK Jr. Kanada, 2018. Režija: John Barbisan, Michael Hamilton. Dokumentarni film. 95 minut. 
Film 50 let po umoru Nobelovega nagrajenca za mir pripoveduje o njegovem izrednem življenju, dosežkih gibanja za državljanske pravice in o rasizmu, ki ameriško družbo razjeda še danes. O vplivu zapuščine Martina Luthra Kinga mlajšega, odločilne pri vzpostavljanju ameriške demokracije, govorijo duhovniki, aktivisti, politiki idr.

Komentarji: