TV namigi: Novoletni koncert, Pojdi z mano, Razgibano življenje samskih ...

Nocoj premiera Šterkovega mladinskega filma in ameriške komedije z Rebel Wilson. Dopoldne pa tradicionalni dunajski koncert ...
Fotografija: Pojdi z mano. Foto Fivia
Odpri galerijo
Pojdi z mano. Foto Fivia

Torek, 1. januarja


Pojdi z mano: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Slovenija, 2016. Režija: Igor Šterk. Igrajo: Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman, Matija Brodnik. Mladinski pustolovski film. 83 minut.
Štirje prijatelji, Manc, Mina, Oto in Špurč, se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz urbanega mestnega okolja odpravijo v odročne hribe, kjer pa se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za preživetje. Četverica, odrezana od sodobne tehnologije je prepuščena le lastni iznajdljivosti.

Povsem soliden film o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki s spektakularnimi vizualnimi elementi skuša povzdigniti žanrski izdelek, a se glavni junaki prehitro začnejo »vrteti v krogu«, tako da zgodba razvodeni. 

Film je nastal po istoimenskem mladinskem romanu Dušana Čatra iz 2008.

V filmu junaki v gozdu ostanejo brez telefonskega signala. Režiser pravi, da snemali na tako nedostopnih lokacijah, da se jim je to res zgodilo: »Enkrat je kombi z igralci zašel in ker se nismo mogli priklicati po telefonih, je nastala prava mala panika, Člani ekipe so s svojimi avtomobili vozili v vse smeri, da bi jih našli, kar se je po kakšni uri na srečo tudi zgodilo.«
 

Novoletni koncert z Dunaja. TVS 1 ob 11.15


Avstrija, 2019. Dirigent Christian Thielemann. Prenos iz Zlate dvorane Musikvereina.
V novo leto vas bomo pospremili s tradicionalnim novoletnim voščilom Dunajskih filharmonikov iz Zlate dvorane Musikvereina. Vodstvo orkestra bo letos prevzel nemški dirigent Christian Thielemann, ki z Dunajskim filharmoničnim orkestrom sodeluje že od leta 2000. Tokrat se bo v tej imenitni vlogi predstavil prvič. Program koncerta bo tudi letos sestavljen iz valčkov, polk in maršev, večne glasbene zapuščine skladateljske rodbine Strauss in njenih sodobnikov. Spremljale ga bodo plesne koreografije Andreya Kaydanovskiya v izvedbi baletnih plesalcev Dunajske državne Opere, prireditev pa se bo tradicionalno iztekla v ritmu Radecki marša.
 

Ledena doba 4: Celinski premiki: Planet Tv ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ledena doba 4: Celinski premiki. Foto Planet TV
Ledena doba 4: Celinski premiki. Foto Planet TV


Ice Age: Continental Drift. Režija: Steve Martino, Mike Thurmeier. Glasovi: Jure Mastnak, Jernej Kuntner, Sebastijan Cavazza, Katja Ajster. Animirani film. 94 min.

Mamut Mani se z ženo Eli muči s svojo pubertetno hčerjo Breskvico. A veverica, ki vedno vztrajno preganja svoj želod, tokrat povzroči pravo kataklizmo. Kontinent Pangea se pretrga in se razdeli na danes znane celine. V tej katastrofi je Mani ločen od družine in se z lenivcem Sidom in sabljastim tigrom Diegom znajde na ledeni gori.
 

Razgibano življenje samskih: Pop TV ob 20.55 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)


How to Be Single. ZDA, 2016. Režija: Christian Ditter. Igrajo: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Damon Wayans Jr., Alison Brie, Anders Holm, Leslie Mann. Romantična komedija. 110 minut.
Predolg, pogosto brez pravega fokusa in s preveč stranskimi zgodbami … Razgibano življenje samskih je kot samsko življenje, a je kljub hibam daleč najboljša romantična komedija zadnjih let.

Dakota Johnson v glavni vlogi ne navduši (čeprav je boljša kot v lanskem valentinovem filmu 50 odtenkov sive), a je preostala zasedba dovolj všečna in zabavna, da jo lahko nosi, film pa izdatno razgiba Rebel Wilson. Bonus: razplet se izogne žanrskim klišejem.

Komentarji: