Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Persona, Percey Jackson in Zbogom, sinko

Na TVS vas čaka švedska klasika Ingmarja Begrmana, na Kanalu A fanatzijski film, na Pop TV pa drama z Jessico Lange v glavni vlogi. 
Persona Foto Tvs
Persona Foto Tvs
Mateja Košir
13. 7. 2018 | 00:00
2:41

Petek, 13. julija


Persona: TV SLO 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5

Švedska, 1966. Režija: Ingmar Bergman. Igrajo: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook. Drama/triler. 85 minut.
Več kot pol stoletja je minilo od nastanka enega najbolj vplivnih filmov sodobne kinematografije, v katerem se prepletata resničnost in fantazija. Persona je film, ki z leti ni izgubil niti kanček intenzivnosti in skrivnostnosti.
V zgodbi, ki raziskuje odnos med dvema izoliranima ženskama. Elisabet (Liv Ullmann) je igralka, ki je med predstavo na odru otrpnila in od tedaj ni spregovorila niti besede, zaradi česar so jo poslali na psihiatrijo. Alma (Bibi Andersson) je njena medicinska sestra, ki skuša Elisabet razvedriti z govorjenjem o svoji zasebnosti. A kmalu se izkaže, da Almine skrivnosti pri Elisabet niso varne ...
 

Percy Jackson: morje pošasti: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3


Percy Jackson: Sea of Monsters. ZDA, 2013. Režija: Thor Freudenthal. Igrajo: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Douglas Smith, Brandon T. Jackson. Družinski fantazijski film. 106 min.
Potem ko je najstnik Percy odkril, da se po njegovih žilah pretaka kri grškega boga morja Pozejdona, se v šoli za polbogove vestno uči uporabljati svoje nadnaravne moči. A ko zlobne sile ogrozijo njegov novi dom, se mora podati na nevarno pustolovščino.
 

Zbogom, sinko: POP TV ob 22.25


Foto
Foto


Losing Isaiah. ZDA, 1995. Režija: Stephen Gyllenhaal. Igrajo: Jessica Lange, Halle Berry, David Strathairn, Samuel L. Jackson. Drama. 111 min. 
Narkomanka Khaila rodi sina in ga pusti ob smetnjaku. K sreči otroka pravočasno najdejo in ga odpeljejo v bolnišnico. Tam se nanj naveže socialna delavka Margaret, ki dečka nazadnje tudi posvoji. Medtem se Khaila znajde za zapahi in se tam znebi zasvojenosti z mamili. Ko pride na svobodo, sina zahteva nazaj.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine