TV namigi: Živi mrtveci, Težave g. Picklesa in Humans

Večer za serije: vračajo se Rick in druščina med zombiji, Sinti se še vedno borijo za svoje pravice v človeški družbi, na HBO pa z zelo odštekano serijo prihaja Jim Carrey.
Fotografija: Živi mrtveci (The Walking Dead, 9. sezona) Foto Fox
Odpri galerijo
Živi mrtveci (The Walking Dead, 9. sezona) Foto Fox

Ponedeljek, 8. oktobra


Živi mrtveci: Fox ob 22.00 (Premiera)The Walking Dead. ZDA, 2018. 9. sezona. 1/16. Igrajo: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Melissa McBride. TV-serija. 
Potem ko se je v osmi sezoni Rickova skupina sklenila upreti zlobnemu Neganu in njegovim Rešiteljem, in so bili gledalci priča vojni, polni pogosto nesmiselnih strelskih obračunov, se je sezona poslovila z zmago Rickove skupine (s pomočjo Eugenove sabotaže) in z razdorom, ki ga je vnesla Rickova pomilostitev Neegana. Zdaj, leto in pol po obračunu, skupnosti gradijo novo civilizacijo, Rickova družina z Michonne in malo Judy se zdi srečnejša kot kdaj prej. A črne vrane nad njimi prinašajo zle slutnje ... 

Serija, nad katero so mnogi navdušenci že skoraj obupali, ima letos novo izvršno producentko in avtorico Angelo Kang, ki obljublja nove močne ženske like. 

To bo zadnja sezona za Andrewa Lincolna, ki Ricka igra že od samega začetka, in zadnja za Maggie, ki jo od druge sezone upodablja Lauren Cohan. Lincoln, ki je sicer Anglež, se je za odhod odločil, ker bi bil rad več s svojo družino, Cohanova pa zaradi nesporazuma glede honorarja za vlogo.
 

Težave g. Picklesa: HBO ob 21.30 (Premiera)Kidding. ZDA, 2018. 1. del. Režija: Michel Gondry. Igrajo: Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella. Komična serija. 33 minut.
Jeff oziroma g. Pickles (Jim Carrey) je že več generacij legenda otroških televizijskih oddaj. Njegove oddaje držijo pokonvi več milijonov vreden imperij, ki ga vodi Jeffov oče. Pred enim letom je v prometni nesreči umrl Jeffov sin in njegova žalost se odraža na nenavadne načine, med drugim bi v svojih oddajah rad spregovoril o smrti, a se oče boji, da bi s tem odbil gledalce. Ko ugotovi, da ima njegova žena, s katero sta se po sinovi smrti odtujila, novega moškega, se zdi, da se bo v njem nekaj prelomilo.

Humans: AMC ob 22.00  (Premiera)


Humans 3.sez. 1.del. Foto Press
Humans 3.sez. 1.del. Foto Press


Koprodukcija, 2018. 3. sez. 1/8. Igrajo: Gemma Chan, Katherine Parkinson, Lucy Carless, Tom Goodman-Hill. ZF serija. 46 min.
Leto dni po zori zavesti se zdesetkano in zatirano prebivalstvo Sintov bori za preživetje v svetu, ki se jih boji in jih sovraži. V razdeljeni Britaniji si Sinti in ljudje prizadevajo izpogajati premirje, vendar začne upanje pešati. Člani sintovske družine Mia, Niska in Max nadaljujejo svoj boj za pravico do preživetja.

Komentarji: