V četrtek, 28. junija, ne zamudite ...

Nocoj priporočamo domači dokumentarec o ustvarjalcih TVS izza zakulisja, nogometne odločitve pa bodo padle v skupinah G in H.
Fotografija: Belgium's Romelu Lukaku, center, and Belgium's Eden Hazard, center right, celebrate after Romelu Lukaku scored his side's second goal during the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) Foto Hassan Ammar Ap
Odpri galerijo
Belgium's Romelu Lukaku, center, and Belgium's Eden Hazard, center right, celebrate after Romelu Lukaku scored his side's second goal during the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) Foto Hassan Ammar Ap

90/60 – obletnica RTV Slovenija: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Slovenija, 2018. Avtorica: Mojca Mavec. Dokumentarna oddaja.
Leto 2018 je prav posebno za RTV Slovenija, saj praznujejo 90 let radia in 60 let televizijskega programa. Avtorica se je podala v zakulisje in se srečala z ustvarjalci hiše, tudi tistimi, brez katerih programi sploh ne bi šli v svet, saj so poleg tistih, ki jih gledamo prek ekrana, za program zaslužni tudi številnimi inženirji in inovatorji. Kateri so tisti izumi in inovacije, ki so bistveno spremenili naš pogled na ekran?
Radijska postaja Ljubljana je začela delovati 1. septembra 1928, zasluge za to pa ima profesor inženir Marij Osana, oče slovenske radiofonije, ki je že leta 1924 začel poskusno oddajati signal prek oddajnika, ki ga je naredil sam. 11. oktobra 1958 pa je začel oddajati takrat še eksperimentalni televizijski program.


SP v nogometu 2018

 
TVS 2 ob 16:00 Japonska : Poljska
TV Maribor/MMC TV ob 16:00 Senegal : Kolumbija 
 
Japonska za uvrstitev v izločilne boje potrebuje vsaj točko. Na drugi tekmi bo v osmino napredoval zmagovalec, v primeru izenačenja napreduje Senegal, Kolumbija pa le, če bi hkrati Poljska premagala Japonsko.
 
TVS 2 ob 20:00 Anglija : Belgija 
TV Maribor/MMC TV ob 20:00 Panama : Tunizija 
 
V tej skupini sta potrjena potnika v osmino Anglija in Belgija, njun obračun bo odločal le o tem, katera od njiju bo na koncu prva v skupini.
 

Košarka: Kanal A ob 19.20


Kvalifikacije za SP 2019. Slovenija : Španija. Prenos iz Ljubljane.
Izbrance Rada Trifunovića, ki je na spisek znova lahko uvrstil tudi Luko Dončića in Anthonyja Randolpha, bo vzpodbujala razprodana dvorana Stožice, slovenski fantje pa bodo tokrat še dodatno motivirani, saj se bodo tekmecem poskušali maščevati za novembrski poraz v Burgusu.
 

Komentarji: