V nedeljo, 10. junija, ne zamudite ...

Pred poletjem lahko preverite novo slovensko TV-serijo Precednik, priporočamo kultne Stekle pse, tu pa sta še dva novejša domača filma ...
Fotografija: Serija Precednik. Foto Mankica Kranjec 
Odpri galerijo
Serija Precednik. Foto Mankica Kranjec 

Precednik: Pop TV ob 20.00 (Premiera)


Slovenija, 2018. Igrajo: Dejan Krupić, Luka Cimprič, Nika Rozman. Humoristična serija.
Pred poletjem bomo lahko videli prvo epizodo nove satirične serije, redno pa bo na sporedu od jeseni. V glavni vlogi Anžeta Župana - Precednika, nečimrnega gasileca, ki se na presenečenje vseh znajde na vrhu države, boste prepoznali Dejana Krupića iz filma Pr' Hostar, v vlogi generalnega sekretarja Svaruna Fabjana pa Luko Cimpriča, vratarja iz oddaje Studio City. Skupaj s šefico kabineta Katjo Širca, ki jo igra Nika Rozman, se znajdeta v političnem kabinetu, kjer si prizadevajo delati za dobro ljudstva. V seriji ne bo manjkalo niti gostujočih likov, v čevlje poslovne sekretarke Božene bo stopila Milena Zupančič, varnostnika in šoferja Saša pa bo upodobil Saša Dragaš, nekoč bolj znan kot Sasha Vrtnar. 


Panika: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Slovenija, 2013. Režija: Barbara Zemljič. Igrajo: Janja Majzelj, Gregor Zorc, Vladimir Vlaškalić, Pia Zemljič. Komična drama. 100 minut. 
Poročeno in v rutino ujeto štiridesetletnico Vero obsede misel, da ne bo nikoli več zaljubljena. Napoved iz kavne usedline, da bo srečala pravega moškega, ji spremeni življenje. V iskanju uresničitve napovedi se ustavi ob družinskem prijatelju Mitji, čigar čarom kmalu podleže. A izgovori možu in prijateljem jo potegnejo v spiralo laži.


Šiška Deluxe: Pop TV ob 20.30

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Slovenija, 2015. Režija: Jan Cvitkovič. Igrajo: Žiga Födransperg, David Furlan, Marko Miladinović. Komedija/drama. 112 minut.
Prijatelji Fedr, Mile in Zekir se zavedajo, da niso več mladi, ne znajo pa popolnoma odrasti. Lotili so se že marsičesa, a jim nikoli ni nič uspelo. Ko enemu od njih umre teta in po njej podeduje majhen poslovni prostor, poskusijo še s picerijo. A tam ne pečejo le pic, izpolnjujejo tudi posebne želje ...


Stekli psi: Planet TV ob 22.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Stekli psi Foto. Planet Tv
Stekli psi Foto. Planet Tv


Reservoir Dogs. ZDA, 1992. Režija: Quentin Tarantino. Igrajo: Harvey Keitel, Michael Madsen, Steve Buscemi, Tim Roth. Drama. 96 min.
Kriminalec Joe Cabot organizira rop draguljarne. Najame šest mož, jim dodeli naloge in jih poimenuje po barvah, tako da eden o drugem nič ne vedo. Ko na kraju ropa pojavijo tudi policisti, se roparjem posveti, da je eden od njih očitno policijski ovaduh.

Komentarji: