V ponedeljek, 18. junija, ne zamudite ...

Začenja se kulturno-razvedrilna Poletna scena, priporočamo še film Celeste in Jesse za vedno, večerna tekma je nocoj med Anglijo in Tunizijo.
Fotografija: Poletna scena. Foto Žiga Culiberg/TVS
Odpri galerijo
Poletna scena. Foto Žiga Culiberg/TVS

Poletna scena: TVS 1 ob 22.45


Slovenija, 2018. Magazinska oddaja.
Od 18. junija do 24. avgusta bo večere na TVS od ponedeljka do sobote znova krajšala Poletna scena. Poletno dogajanje po Sloveniji bodo spremljali z reportažami in javljanji, ozrli se bodo tudi čez meje. Gledalce bodo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in kot vsako leto priporočali knjige. Družili se bodo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali bodo tudi glasbenike, vizualne umetnike in druge goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.Oddajo bodo vodili Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec in David Urankar, ki so Poletno sceno v preteklih letih že vodili, ekipi pa se letos na novo pridružujeta Melita Kontrec in Rok Kužel.


Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
Tokrat o slovenskem osnovnem šolstvu – učnih načrtih, nezadovoljnih učiteljih in učencih, standardih ocenjevanja in agresivnih starših. Pa tudi o čudežnih tabletkah, ki naj bi pozdravile vse. In še o ženskah in moških v vrhunskem športu – preboj 18-letne košarkarice Zale Friškovec na nabor za ligo NBA je ostal skoraj neopažen, ko se je to posrečilo Luki Dončiču, so vedeli vsi.


Celeste in Jesse za vedno: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Celeste & Jesse Forever. ZDA, 2012. Režija: Lee Toland Krieger. Igrajo: Rashida Jones, Andy Samberg, Elijah Wood, Chris Messina. Romantična drama/komedija. 92 minut. 
Celeste in Jesse sta se spoznala v srednji šoli, poročila sta se mlada in zdaj sta si vse bolj tuja. Njena kariera namreč blesti, on pa se zdi zadovoljen z brezdeljem. Celeste se odloči, da je edina rešitev ločitev. Jesse brezvoljno sprejme spremembo, čeprav je še vedno zaljubljen vanjo. A tudi po razhodu ostaneta prijatelja, še več, kar naprej se zarotniško smejita svojim internim šalam, kar se njunim prijateljem zdi nenaravno ...
Film, ki postreže tako s humorjem kot z romanco, morda ni tako izviren, kot bi si rad domišljal, a je eden boljših predstavnikov žanra. 


SP v nogometu 2018

Prenosi:
13.35 Švedska : Južna Koreja
Prenos iz Nižnega Novgoroda.
16.35 Belgija : Panama
Prenos iz Sočija.
19.30 Tunizija : Anglija
Prenos iz Volgograda.

Angleži med treningom. Foto Lee Smith Reuters
Angleži med treningom. Foto Lee Smith Reuters


Posnetki:
​6.10 Nemčija : Mehika
8.35 Brazilija : Švica
11.10 Kostarika : Srbija

Vrhunci:
19.00 in 22.30 Švedska : Južna Koreja
19.15 in ​22.45 Belgija : Panama
23.00 Tunizija : Anglija

Komentarji: