Whoopi bo spet nuna

Priljubljena komičarka je nastopila v dveh filmih Nune pojejo, muzikal pa nastaja po prvem delu iz leta 1992, ki ga je režiral Emile Ardolino.
Fotografija: Whoopi Goldberg je v promocijskem videu za predstavo potrdila: »Da, originalna Deloris se vrača. Nekoliko starejša in zrelejša, a še vedno za akcijo.«
Foto Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Whoopi Goldberg je v promocijskem videu za predstavo potrdila: »Da, originalna Deloris se vrača. Nekoliko starejša in zrelejša, a še vedno za akcijo.« Foto Promocijsko gradivo

Ameriška igralka Whoopi Goldberg (63) se bo za muzikal Nune pojejo na londonskem West Endu ponovno prelevila v pevko Deloris Van Cartier, ki se kot priča pri umoru pred mafijo skrije med nune. Priljubljena komičarka je nastopila v dveh filmih Nune pojejo, muzikal pa nastaja po prvem delu iz leta 1992, ki ga je režiral Emile Ardolino.


Od avgusta dalje


Muzikal bo v gledališču Eventim Apollo na West Endu na sporedu avgusta prihodnje leto, ob slavni ameriški igralki pa bo v vlogi matere prednice nastopila britanska igralka Jennifer Saunders, znana po seriji Absolutely Fabulous.

Whoopi Goldberg je v promocijskem videu za predstavo potrdila vest: »Da, originalna Deloris se vrača. Nekoliko starejša in zrelejša, a še vedno za akcijo.«

Komedijantka Jennifer Saunders pa je dodala, da bi muzikal utegnil postati »dogodek stoletja«. Glasbeno podlago bo ustvaril z osmimi oskarji nagrajen skladatelj Alan Menken, ki je med drugim pripravil tudi glasbo za Disneyjeva filma Mala morska deklica in Aladin.


Kakršna zasedba, take cene


Zvezdniška zasedba pa ima svojo ceno. Za sedeže v prvih vrstah bo potrebnno odšteti okoli 170 funtov, za tiste v zadnjih vrstah pa nekaj več kot 40 funtov. Neodvisni pisec Charles Thomson je dejal, da takšne cene odvračajo redne obiskovalce muzikalov in delajo predstave dostopne zgolj elitam.

Whoopi Goldberg, ki se se je rodila kot Caryn Elaine Johnson, je druga temnopolta ženska, ki se je prislužila oskarja po ameriški igralki Hattie McDaniel. Kariero je začela z manjšimi vlogami na Manhattnu, kjer je odraščala. Medtem ko je nastopala na Broadwayu jo je opazil režiser Steven Spielberg in ji ponudil vlogo Celie v filmu Barva škrlata, za katero je bila nominirana za oskarja za glavno žensko vlogo. Triinšestdesetletnica je bila nominirana za trinajst emmy nagrad in je ena redkih zvezd, ki so prejeli oskarja, emmyja, grammyja in nagrado Tony.

Komentarji: