Brest na festivalu Poleti v NUK

Koncert v atriju Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani nocoj ob 21. uri.
Fotografija: Brest je lani izdal odlično sprejet prvenec Nemi film. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Brest je lani izdal odlično sprejet prvenec Nemi film. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Festival Poleti v NUK sedmi dan v tednu ponuja Sobotno posebno izdajo, tokrat koncert sveže, pred nekaj manj kot dvema letoma ustanovljene skupine odličnih in uveljavljenih glasbenikov Brest, ki v prefinjenem glasbenem izrazu prepletajo poezijo Kristine Kočan, pop, jazz, blues, rock in odmeve ljudske glasbe.

V zasedbi Bresta so Vesna Zornik, članica Katalene in že vrsto let ena najbolj prepoznavnih vokalistk v Sloveniji, kitarist Samo Šalamon, ki za skupino piše glasbo in je po mnenju revije Guitar Player iz ZDA med desetimi najboljšimi kitaristi na svetu (njegov prvenec Ornethology je bil uvrščen med 1001 najboljši jazz album v zgodovini jazz glasbe), basist Samo Pečar, tudi član zasedbe Siti hlapci, in bobnar Bojan Krhlanko, znan kot član Laibacha.


Brest je po prvem singlu Tulpe lani ob svetovnem dnevu poezije – ta je vselej 21. marca – izdal odlično sprejet prvenec Nemi film, pri katerem so kot gostje sodelovali še pihalec Boštjan Gombač, harmonikar Dani Marinič in tolkalec Andrej Hrvatin. Kasneje so posneli še novo pesem Nočna scena.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Komentarji: