Desetletje jazzovskega kvarteta Vox Arsana

Preplet modernega swinga, razgibanih harmonij in jazzovske ritmičnosti

Ptujski vokalni kvartet Vox Arsana bo zvečer ob 20.30 nastopil v Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu s posebnim programom ob desetletnici delovanja.

Zdenko Matoz

Zasedba je nastala pred desetimi leti na Ptuju, ko so svoje glasove združili ljubitelji vokalnega jazza. Zdaj zasedba deluje v postavi Nina Strnad, Ana Delin, Samo Ivačič in Mladen Delin, spremlja pa jo jazzovski trio, in sicer pianist Renato Chicco, kontrabasist Luka Gaiser in bobnar Bruno Domiter. Pred tremi leti je kvartet izdal prvenec Turn It Up, ki ga je posnel v sodelovanju z Big bandom RTV Slovenija. Na albumu sodeluje tudi legendarni jazzovski vokalni kvartet New York Voices, s katerim imajo Vox Arsana že pet let poseben prijateljsko-mentorski odnos.

Doslej je kvartet nastopil na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York), redno sodeluje s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki, poleg tega so njegovi člani stalni gostje različnih big bandov (Big band RTV Slovenija, Jazz orkester HRT, Big band DOM in Toti big band Maribor).

Skupina letos praznuje desetletje delovanja in bo poletno turnejo po Sloveniji začela z nastopom na Ljubljanskem gradu. Koncertni program z naslovom My Favourite Things so sestavili iz svetovnih uspešnic swinga, filmske glasbe, zimzelenih slovenskih popevk in izvirne avtorske glasbe.

Komentarji: