Enrique Iglesias v Stožicah z energičnim nastopom in obljubo, da se vrne

Španski pop zvezdnik je s sinočnjim uro in pol trajajočim koncertom razgrel večtisočglavo množico v Stožicah.
Fotografija: Takole je Iglesias navduševal v Gruziji. FOTO: Stuart Wilson/Getty Images For Mtv
Odpri galerijo
Takole je Iglesias navduševal v Gruziji. FOTO: Stuart Wilson/Getty Images For Mtv

Ljubljana - Španski pop zvezdnik Enrique Iglesias je s sobotnim uro in pol trajajočim koncertom dodobra razgrel večtisočglavo množico v Stožicah. Oboževalkam in oboževalcem je postregel s svojimi največjimi hiti in spektakularnimi posebnimi učinki, navdušil pa jih je z obljubo, da se v Slovenijo kmalu spet vrne.

Luči v dvorani Stožice so zaradi tehničnih težav ugasnile s precejšnjo zamudo, ob 21.30, nato pa je oder s prepoznavno čepico na glavi zavzel priljubljeni glasbenik. Koncert je začel s pesmijo I'm A Freak, ob spremljavi svetlobnih, zvočnih in vizualnih učinkov pa nadaljeval z I Like How It Feels, Heartbeat in Duele El Corazon.

Glasbenik španskih korenin, ki z dekletom in dvojčkoma živi v Miamiju, ima že več let navado, da na oder pokliče naključno izbranko ali izbranca, da se mu pridruži pri petju ene od skladb. Največkrat je to Hero in tako je bilo tudi tokrat, ko je na odru zaplesal z 21-letno Kristino in jo med pesmijo stisnil v močan objem.

Iglesias je oboževalce navdušil tudi z obljubo, da se bo v Slovenijo kmalu spet vrnil ter da pričakuje, da bo takrat spet videl iste obraze. Predstavil je člana svoje ekipe, ki se je leta 1991 rodil v Sloveniji in se nato kot najstnik preselil v ZDA, kar je občinstvo sprejelo z navdušenjem. Iglesias se je na odru pojavil tudi s slovensko zastavo, s pomočjo občinstva pa je spregovoril tudi nekaj besed v slovenščini.

Interakciji z občinstvom in animiranju oboževalcev je sicer namenil kar nekaj časa. In bolj kot za dobro odpeto pesem, je, tako se je zdelo, poskrbel za šov. Močni zvočni učinki so občasno tudi preglasili njegov vokal.

Poleg novejših Subeme la Radio in El Bano, je pevec predstavil tudi nekaj svojih starejših skladb, kot so Bailamos, Escape in Be With You. Ob tem je oboževalcem zaupal, da je bil kot najstnik precej sramežljiv, da s starši ni znal najti skupnega jezika ter da je v ljubezenskih zvezah velikokrat delal tudi napake. Prav razočaranje v ljubezni ga je spodbudilo, da je napisal skladbo Loco, ki jo je sinoči odpel v duetu s Celio Chavez.

Glasbenik, ki je le nekaj dni pred prihodom v Slovenijo dopolnil 43 let, je na koncu postregel še s hitoma, s katerima zadnja leta kraljuje na glasbenih lestvicah, El Perdon in Bailando. Vse do nedeljskega večera, ko bo v Stožicah nastopil še enkrat, se je ob belih balonih z njegovimi začetnicami, ki so se zgrnili nad dvorano, poslovil s pesmijo I Like It.

Komentarji: