Jazz Cerkno

Različna prizorišča v Cerknem, od 17. do 19. maja.
Fotografija: ICP Orchestra (Instant Composers Pool) bo na festivalu nastopili v soboto, 19. maja. Zasedba se znanih form loteva z obilo duhovitosti, njihovo ime pa bi lahko prevedli kot »združba takojšnjih skladateljev«. FOTO: Francesca Patella
Odpri galerijo
ICP Orchestra (Instant Composers Pool) bo na festivalu nastopili v soboto, 19. maja. Zasedba se znanih form loteva z obilo duhovitosti, njihovo ime pa bi lahko prevedli kot »združba takojšnjih skladateljev«. FOTO: Francesca Patella

Triindvajseti festival Jazz Cerkno, ki bo na različnih prizoriščih v Cerknem potekal med 17. in 19. majem, bo ponudil deset koncertov, od tega jih bo kar osem ekskluzivnih za Slovenijo in jih bo mogoče slišati le v Cerknem.

Medsebojno sodelovanje glasbenikov iz različnih dežel je nujen pogoj ustvarjanja in temelj za izmenjavo idej, konceptov ter energij, pravijo organizatorji. Zato festival že od začetka vabi zasedbe, ki gojijo medsebojno sodelovanje glasbenikov. Letos se bodo vsi trije nastopajoči slovenski glasbeniki predstavili z mednarodnimi zasedbami: Igor Lumpert z Innertextures, Cene Resnik s Free Stellar Triom, ki se mu bo pridružil ameriški trobentač Rob Mazurek, ter tolkalist Zlatko Kavčič z mednarodnim kvartetom Kaučič/Parker/Léandre/Fernández.

Avstrijska zasedba Orchester 33 1/3 bo na premiernem nastopu v Sloveniji koncert izvedla z dvema slovenskima gostjama, vokalistko Ireno Z. Tomažin in violinistko Ano Kravanja. Poleg omenjenih bodo na letošnjem festivalu nastopile še zasedbe: Chicago/London Underground, Kaze, Satoko Fujii solo, Franz Kafka Ensemble, Roots Magic ter ICP Orchestra. Koncerte bodo spremljale številne delavnice in bogat spremljevalni program.

Komentarji: